Hlavní obsah

VIDEO: Sáblíková se při natáčení filmu smála i rozbrečela. Na nervy ze Soči má ještě čas

Praha

Je jí 26 let a už o ní vznikla druhá knížka a první film. Rychlobruslařka Martina Sáblíková ale věří, že poslední kapitolu své sportovní kariéry ještě zdaleka nenapsala. Vždyť v nové sezóně bude chtít vylepšit bilanci dvou zlatých a jedné bronzové olympijské medaile.

Teaser k filmu Sama proti času o Martině Sáblíkové.

 
Článek

Kolik medailí byste v Soči chtěla přidat?

Doufám, že nějakou přivezu. Příprava se povedla, časy jsem teď jezdila skvělé, ale soupeřky budou taky připravené, tak uvidím, jestli někdo nebude rychlejší.

Pojedete už na svoji třetí olympiádu. Jste teď v jiné pozici než před Vancouverem?

Samozřejmě bych chtěla dál dokazovat, že patřím na stupně vítězů a že jsem připravená o ně bojovat. Na druhou stranu říkám, že už mám něco za sebou, že už ty medaile mám. Pořád nemůžu uvěřit, že se mi to ve Vancouveru povedlo. Vím, jaká na mě bude kladena zodpovědnost, bude těžké se tomu ubránit. Ale doufám, že se tomu dokážu postavit.

Už teď vás myšlenky na olympiádu znervózňují?

To ne, ještě z olympiády nervózní nejsem. Uvidíme, jak bude vypadat první závod na začátku listopadu, který mi dá odpověď na to, jaká byla letní příprava, a uvidíme, na co se víc zaměřit. A pak, až se odjedou tři čtyři Světové poháry, které jsou do konce roku, bude teprve čas začít být nervózní, protože potom už jde do tuhého. Pořád ale bude čas do Soči ještě něco upravit a natrénovat.

Konec minulé sezóny vám vydatně znepříjemňovaly bolesti zad. Už jsou pryč?

Naštěstí jsou záda v pořádku a nelimitují mě. Můžu trénovat na ledě, skákat, nic mi nechybí.

Závody Světového poháru s vámi absolvuje vedle Karolíny Erbanové i sedmnáctiletá Nikola Zdráhalová. Vítáte, že se tým trenéra Petra Nováka rozrůstá?

Těším se, že nás bude zase víc. Jezdili jsme ve dvou, teď už budeme čtyři. Jsem na ty mladší holky hrozně pyšná, jak se z našich podmínek dostávají tréninkovou pílí nahoru. A těším se i na závody týmů, které mě bavily před těmi třemi čtyřmi lety, kdy jsme je jezdily.

Jak vás bavilo natáčení dokumentu Sama proti času, který má v prosinci premiéru?

Jsou tam záběry z mého života, věci, které normálně dělám. Ale byly i momenty, kdy bych kameru nejradši vyhodila z okna, ale musela jsem to vydržet. (úsměv) Když jsem se na ten film teď koukala, dvakrát jsem se rozbrečela a desetkrát dostala záchvat smíchu.

Co vás rozbrečelo?

To byly spíš ty momenty štěstí, nebo když jsem slyšela, co o mně říkají ostatní.

Reklama