Hlavní obsah

Psanec Armstrong možná změří síly s triatlonovou hvězdou McCormackem

Austin

Bývalý cyklistický král Lance Armstrong by mohl v triatlonu poměřit síly s hvězdou tohoto sportu Chrisem McCormackem. Armstrong, který se stal z hvězdy první velikosti psancem po odhalení dopingové minulosti, se však nesmí účastnit oficiálních soutěží, k souboji by tak muselo dojít při soukromém závodě.

Foto: Maryse Alberti, ČTK/AP

Bývalý cyklista Lance Armstrong.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Armstrong se právě na triatlon vrhl po uzavření kariéry cyklistického profesionála. Jedním z důsledků dopingového odhalení, po němž přišel zpětně o sedm prvenství ze slavné Tour de France, však byl také zákaz závodění. Dvojnásobný vítěz prestižního Ironmana Chris McCormack z Austrálie je přesto nakloněný tomu, aby na zajímavý duel došlo.

"Dva staříci, žádné výmluvy"

"Říkal jsem mu: 'Jdu do toho, kamaráde. I bez veřejné pozornosti. Jen bych si s tebou chtěl prostě zazávodit. Jen my dva, dva staříci, žádné výmluvy'," uvedl McCormack pro magazín Triathlete. "Armstrong udělal některé hrozné věci, ale také ty úžasné. Je však pořád závodník a mě vždy tihle závodníci inspirovali," poznamenal o dva roky mladší McCormack.

"Nedávno jsem v jednom rozhovoru četl o jeho víře, že by Ironmana mohl vyhrát. Tak se pojďme sejít v Austinu (Armstrongovo domovské město), ty a já a pojďme závodit," doplnil McCormack.

Další krok podle všeho udělali oba záhy na sociální síti Twitter. "Máš pořád stejné číslo, co jsi mi psal?" otázal se McCormack. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. "Pokud jsi to myslel vážně, tak zavolej a můžeme se o tom pobavit," vzkázal Armstrong.

Reklama