Hlavní obsah

Doktor Ocelové kladivo dál kraluje světovému boxu. Kličko si smlsnul na bývalém řidiči

Aktualizováno

Už deset let je šampiónem v těžké váze a ani po sobotním 65. zápase v ringu tomu není jinak. Ukrajinský boxer Vladimir Kličko si podle očekávání udržel tituly mistra světa v těžké váze čtyř organizací WBA, IBF, WBO a IBO. Osmatřicetiletý Kličko knokautoval Australana Alexe Leapaie v pátém kole a připsal si celkově už 62. vítězství.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ukrajinec Vladimir Kličko obhájil titul organizace WBO v těžké váze. Australana Alexe Leapaie (vlevo) knokautoval v pátém kole.

Článek
Fotogalerie

Vladimir Kličko snadno uhájil letitou neporazitelnost. Naposledy neuspěl před deseti lety v souboji s Američanem Lamonem Brewsterem v Las Vegas. O čtyři roky mladší Leapai, který byl ještě před několika lety narkoman a donedávna se živil jako řidič nákladního auta, ukrajinského favorita příliš nepotrápil.

Už v prvním kole se o 15 centimetrů menší Australan ocitl na zemi a dál schytával od Klička ránu za ranou, které přitom většinou nebyly nijak tvrdé. V pátém kole šel rodák ze Samoy opět k zemi. Pokusil se ještě pokračovat, ale vzápětí se na podlahu ringu vrátil a rozhodčí utkání ukončil.

"Nebylo to snadné, myšlenkami jsem byl na Ukrajině. To, co se teď děje v mé vlasti, zaměstnává celý svět," řekl vítěz.

Pro Klička, který boxoval již 25. zápas o titul mistra světa, to bylo 52. vítězství k.o. v kariéře. Po zápase mu aplaudovalo 12 tisíc diváků v hale i jeho bratr Vitalij, který přijel z Kyjeva, kde se v posledních měsících angažuje v politickém boji na Ukrajině. Kvůli tomu ukončil kariéru a dal tím všanc titul mistra světa organizace WBC, který by jeho sourozenec rád získal zpět do rodiny.

O uvolněný pás se 10. května v Los Angeles utkají Kanaďan Bermane Stiverne a Američan Chris Arreola. Vítěz zápasu by pak měl nastoupit k sjednocovacímu duelu proti Vladimiru Kličkovi.

Reklama

Související témata: