Hlavní obsah

Šampión Mayweather zůstal po velkém boji neporažen. Soupeř byl jiného názoru

Las Vegas

Slavný americký boxer Floyd Mayweather uhájil po velkém boji neporazitelnost v profesionálním ringu i v souboji s Argentincem Marcosem Maidanou. Svého soupeře zdolal v sobotu v Las Vegas na body a ke svému titulu mistra světa ve welterové váze organizace WBC přidal pás WBA. Mayweather, jenž patří k nejlépe vydělávajícím sportovcům planety, měl za zápas jistou odměnu 32 miliónů dolarů.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Floyd Mayweather oslavuje těsné vítězství v duelu proti Argentinci Maidanovi.

Článek
Fotogalerie

Sedmatřicetiletý Američan si připsal 46. vítězství po možná nejtěžším duelu své šestnáctileté profesionální kariéry. Jeden bodový rozhodčí zápas označil za nerozhodný 114:114, další dva se přiklonili na stranu Mayweathera v poměru 117:111 a 116:112.

Třicetiletý Maidana předvedl více úderů, ale Mayweather ho zasahoval lépe. „Byl to těžký zápas, jaký fanoušci chtějí vidět a my jsme jim to dopřáli,“ uvedl vítěz. „Normálně jsem rád v pohybu a boxuji, ale on mě držel pod tlakem, tak jsem stál a bojoval,“ řekl Mayweather.

Maidana po závěrečném gongu zvedl ruce na znamení vítězství a s porážkou na body nesouhlasil. „Já jsem vyhrál. On nebojoval jako muž. Žádným úderem mi neublížil. Čekal jsem, že to bude těžší,“ prohlásil Argentinec po čtvrté porážce v kariéře, v níž vybojoval 35 výher.

Stěžoval si také, že musel boxovat v rukavicích, na které není zvyklý. „Kdybych měl svoje rukavice, tak bych ho knokautoval. Znevýhodnilo mě to,“ uvedl Maidana, kterému při odchodu z ringu diváci aplaudovali.

Reklama

Související témata: