Hlavní obsah

Ve finále play off ragbyové extraligy se střetnou Praga a Sparta

Praha

Do finále play off ragbyové extraligy se probojovaly celky z Prahy 9 a to Praga a Sparta. Ragbisté Sparty v prvním semifinalovém utkání porazili Slavii Praha 44:12 a ve druhém zápase na jaře ještě neporažená Praga porazila Říčany 35:6. Finále Praga - Sparta se bude hrát 14. června.

Foto: Petr Skála, Českéragby.cz

Tomáš Forst z Pragy ve žlutočerném dresu čelí utoku Niče a Sadílka z Říčan.

Článek

Sparta doma se Slavií od roku 2008 nevyhrála, a tak měla ze zápasu s tradičním soupeřem obavy. Opadly po třiceti minutách hry, kdy borci Sparty vedli 22:0 a na konci půle již 30:0. Slavia se ve druhé půli trochu otřepala a snížila na 37:12. Poslední šestou pětku však položila Sparta, která se po patnácti letech probojovala do finále play off.

Ve druhém semifinále se Praga s Říčany prosadila až po přestávce. Do druhé půle šli Pražané s vedením 14:3, ale ve svých útocích nepřestávali a tři další z celkových pěti pětek položili Středočechům v průběhu čtyřiceti minut druhého poločasu. Do finále se Praga probojovala opět po roce, loni neuspěla s Tatrou.

"Nehráli jsme sice naši tradiční hru s razantním rojem, ale i tak jsme vyhráli s velkým náskokem. Těšíme se na finále se Spartou," řekl po utkání kouč Pragy Eduard Krützner.

Výsledky semifinále:
Sparta Praha - Slavia Praha 44:12 (30:0)
Body: Vokrouhlík 11, Schneider 10, Loutocký, Benda, Pailodze a Sulamanidze po 5, Brabec 3 - Šíma, Mexbauer po 5, Kolář 2. Pětky 6:2. Rozhodčí Bednařík
Praga - Říčany 35:6 (14:3)
Body: Čížek 10, Hodaň, Syrový, Jung, Zelenka, Boháč po 5 - Vrba 6. Pětky 5:0. Rozhodoval Rázga.

Reklama

Související témata: