Hlavní obsah

Olympijský park v Praze na Letné stál 64,8 miliónu korun

Praha

Celkové náklady na provoz Olympijského parku v Praze na Letné v průběhu zimních her v Soči vyčíslil Český olympijský výbor (ČOV) na 64,8 miliónu korun. Původní rozpočet počítal s 80 milióny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková zdravila fanoušky v Olympijském parku na Letné.

Článek

Většinu rozpočtu tvořily marketingové prostředky ČOV, pětina pocházela z veřejných zdrojů. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a ministerstvo průmyslu a obchodu projekt podpořily dohromady částkou 13,5 miliónu korun.

"Smyslem Olympijského parku bylo rozhýbat českou veřejnost, která je podle mezinárodní studie Světové zdravotnické organizace z roku 2013 na prvním místě v celosvětovém měření nadváhy a obezity. Prostředky, které tento trend dokážou zvrátit a přivést k aktivnímu pohybu zejména děti a mládež, budu vždycky považovat za smysluplně vydané," uvedl předseda ČOV Jiří Kejval v tiskové zprávě.

Do parku, kde během her v Soči byly bruslařská dráha, okruh pro běžecké lyžování, snowboardový snowpark, biatlonová střelnice, dvě hokejové plochy, plocha pro krasobruslení či curlingová dráha, zavítalo téměř 400 000 návštěvníků.

Vyúčtování Olympijského parku prověří roční audit společnosti KPMG Česká republika. Zároveň bude s vyúčtováním seznámen výkonný výbor ČOV na příštím zasedání.

Reklama

Související témata: