Hlavní obsah

Moderní pětibojaři Bilko s Kufem byli na MS devátí ve štafetě

Berlín

Moderní pětibojaři Martin Bilko a Jan Kuf obsadili deváté místo v úvodní štafetě na mistrovství světa v Berlíně. Po zdařilém šermu a plavání česká dvojice nabrala rozhodující ztrátu při parkúru.

Foto: Sport.cz

Moderní pětibojař Jan Kuf.

Článek

Překvapivými vítězi se stali domácí Němci Alexander Nobis a Marvin Dogue, kteří ještě před závěrečnou disciplínou byli až čtvrtí. V kombinaci běhu a střelby ale dominovali a triumfovali před Rusy a Poláky.

Bilko s bronzovým medailistou z loňského šampionátu Kufem, který se zotavil po dubnovém vážném zranění prstu, zvládli úvodní šerm jako pátí nejlepší s bilancí 20 vítězství a 14 porážek. V plavání nestačili pouze na Korejce a Číňany, jenže z boje o medaile je vyřadila jízda na koni, v níž mezi 18 dvojicemi skončili třetí od konce. Devátý čas v závěrečné kombinaci na lepší konečný výsledek nestačil.

V úterý mají štafetu na programu ženy a na startu budou i Barbora Kodedová a Lenka Bilková. Do závodů jednotlivců v německé metropoli nastoupí v dalších dnech olympijský vítěz David Svoboda, Ondřej Polívka, Ondřej Svěchota a vedle Kodedové s Bilkovou také Natálie Dianová.

Reklama

Související témata: