Hlavní obsah

Fury pyká za odvetu s Kličkem: Přišel o titul boxerské organizace IBF

Londýn
Aktualizováno

Britský boxer a nový šampión těžké váhy Tyson Fury přišel necelé dva týdny po senzačním triumfu nad Vladimirem Kličkem o jeden ze svých titulů. Organizace IBF ho britskému obrovi odebrala kvůli tomu, že se zavázal k odvetě se slavným Ukrajincem. Přednostní právo vyzvat nového šampióna přitom měl podle BBC jiný ukrajinský boxer Vjačeslav Glazkov.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ze čtyř už jsou jen tři! Britský boxer Tyson Fury na prstech svých rukou ukazuje, o kolik mistrovských pásů připravil Vladimira Klička.

Článek

Rodák z Manchesteru v listopadu zdolal v Düsseldorfu Klička na body a již pár dní po zápase bylo jasné, že dojde k odvetě. Důvod je jasný - další pěstní souboj s Kličkem vynese Furymu mnohem lepší honorář, navíc se hovoří o tom, že duel by se mohl uskutečnit na slavném stadiónu ve Wembley.

Sedmadvacetiletý Tyson Fury však už nebude obhajovat čtyři mistrovské pásy, nýbrž jen tři. „Je to pravda, odebrali jsme mu titul IBF. Naším vyzyvatelem byl Vjačeslav Glazkov (vyhrál 21 z 22 zápasů), ale Fury místo toho podepsal smlouvu o remači s Kličkem," uvedla předsedkyně IBF Lindsey Tuckerová.

Zuřivému a dosud neporaženému Britovi (v ringu 25 výher, 18 k.o.) dál zůstávají mistrovské pásy WBO, WBA a IBO. Právě roztříštěnost boxerských organizací a absence jedné zastřešující instituce je v tomto sportu dlouhodobým terčem kritiky.

Reklama

Související témata: