Hlavní obsah

Čeští sportovci nastoupí v Riu v retro-svetro saku. Líbí se vám?

Praha

Malované stropy, výzdoba se zlatým odstínem a stovky rozzářených žárovek, to vše v jeden okamžik jako součást přehlídky oblečení, které budou nosit čeští sportovci na 31. letní olympiádě, kterou od 5. srpna hostí Rio de Janeiro. Než dojde na brazilské podnebí, přehlídku zažila v úterý Rudolfova galerie na Pražském hradu. To vše pod dohledem legendárního běžce Emila Zátopka, který je hlavním motivem celé kolekce.

Oblečení českých olympioniků do Ria.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zeman kritizoval cyklistický svaz kvůli Sáblíkové.

Pruhovaná saka, světlé boty, klobouk, bílé kalhoty nebo sukně. V tomto rozpoložení za zvuku brazilské samby vtančili do sálu dvě modelky a tři modelové. Pětice představila sadu oblečení pod pět kruhů. Takto budou oblečeni při slavnostním nástupu čeští sportovci, ve schválené nominaci jich je 105.

Nástupový set vyrobila společnost Alpine Pro ve spolupráci se studiem E. Daniely, které modely pro slavnostní zahájení navrhlo - stejně jako pro olympijské hry v Londýně, kde nejvíce zaujaly sportovní svět holínky. Co bude českým hitem v roce 2016?

„Kolekce se mi líbila, viděl jsem ji poprvé, je to nápadité. Já jsem v Riu byl před dvěma lety a počasí mě tam překvapilo. Byl jsem tam v kraťasech a tričku, musel jsem si dokupovat dlouhé kalhoty. Myslím, že tohle bude příjemné, na nástupu se člověk musí cítit komfortně, tam to je na dlouhé hodiny," zhodnotil šatník badmintonista Petr Koukal, který stále nemá na 100 procent potvrzenou účast v Riu. Definitivní povolení od mezinárodní federace BWF přijde až 18. července.

Každý člen Českého olympijského týmu má navíc na vnitřní části saka přišitou nášivku se svým jménem a s motivem Emila Zátopka, který zdobí také barevné klobouky, jež doplňují celý model.

„Vymyslet jednotné oblečení pro tolik různých těl a typů sportovců je náročné. Nás inspirovala saka, která si dříve pořizovaly sportovní kluby. Evokovala sounáležitost, hrdost a vzpomínky. Vytvořily jsme takové retro -svetro sako. Je pruhované, měkké, pružné a příjemné," uvedly Daniela Flejšarová a Eva Janoušková, autorky kolekce.

Líbí se Vám olympijské oblečení českých sportovců pro olympiádu v Brazílii?
Nadchlo mě to
12,6 %
Je to zajímavé
52,7 %
Příliš výstřední, moc mě to neoslovilo
34,7 %
Celkem hlasovalo 16388 čtenářů.

Reklama

Související témata: