Hlavní obsah

Svět není jen žíněnka. Táta Krpálek si chodí lehnout se synem

Praha

Před pár dny prožil jeden z nejkrásnějších dnů ve svém životě. Obrovitý judista Lukáš Krpálek se stal otcem syna Antonína. Ten při narození vážil 3,8 kila a měřil 52 centimetrů, táta má 100 kilo a 198 centimetrů. V hlavě má syna a olympiádu v Riu, kam za pár týdnů vyráží. Ačkoli touží v Brazílii uspět a poprat se o medaili, odlétat na druhý konec světa se mu nebude lehce. „Popravdě to bude těžký od malého odlétat, protože jsme se už výborně sehráli, co jsme týden spolu,“ přiznává Krpálek, který poznává, že svět není jen žíněnka.

Judista Lukáš Krpálek se připravuje na olympiádu v RiuVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak vypadají nyní vaše dny?

Jedu na trénink, vrátím se, najíme se spolu a jdeme si lehnout. Je to velký spáč, má být po kom, je to hodné dítě.

Na začátku srpna letíte do Ria...

Věřím, že to zvládnu a bude to pro mě motivace získat medaili a vrátit se domů za rodinou.

Jsou o to tréninky nyní intenzivnější, abyste byl dříve doma?

Ne, jsou stejné jako předtím, musíme odtrénovat plán, pak se rád vracím domů.

Bude narození syna výhoda pro vaši psychiku?

Cítím se úplně jinak než předtím. Člověk zjistí, že jsou důležitější věci než jen bojovat o medaile. Samozřejmě o medaili chci bojovat taky, ale nejdůležitější je pro mě rodina, že máme zdravého syna. Budu se těšit, až se vrátím a budu s rodinou.

Měnili jste doma režim po narození dítěte?

Bál jsem se, že budeme mít divočejší dítě, ale je to spáč, jí a spí. Odjedu na trénink a on spí, doufám, že to tak zůstane do olympiády, pak si může být divoký, jak chce. Ze začátku co jsme se vrátili z porodnice, tak jsem si ho vzal k sobě, aby se manželka vyspala, ale teď budeme spát ve dvou pokojích, abych se mohl vyspat a připravit na ranní tréninky. Takhle to budeme mít nastavené až do olympiády.

Budete dva týdny bez sebe, těžká zkouška?

Pro mě bude těžké odjet, bude mi hodně chybět. Já mu zatím chybět asi nebudu, ale on mně jo.

Před čtyřmi lety v Londýně medaile nevyšla, je to poučení?

Důležité bude nepodcenit začátek, být co nejlépe připravený. Pak už hrají roli maličkosti - spánek, nálada. Budu se snažit být maximálně připravený, abych ji získal. Je jediná, která mi chybí.

Jste o čtyři roky starší, v čem jste jiný?

Doufám, že jsem lépe připravený a zkušenější.

Co by vás zklamalo v Riu?

Když by to nevyšlo celkově, když bych udělal chybu, budu chtít bojovat o medaili. Narodil se nám syn, tak by to nebylo tak hrozné, ale chci být v předních pozicích. Připravuji se jako na každý jiný turnaj.

Řekl jste, že manželka je váš talisman, ta s vámi ale asi nepojede, že?

Talisman zůstane doma. Mrzí mě, že tam se mnou nebude, protože to je moc pěkné místo. Věřím, že se na olympiádu dostaneme společně v budoucnu. Rodina zůstane doma, maminka to nerada sleduje, ta se dívá ze záznamu, když to dobře dopadne.

Česká olympijská výprava ještě nemá svého vlajkonoše, co kdyby vám bylo toto místo nabídnuto?

Byl bych za to rád, myslím, že je pocta pro každého sportovce být vlajkonošem, ale je tam hrozně moc sportovců, ze kterých se dá vybírat.

Koho byste volil vy?

Nepřemýšlel jsem nad tím, určitě bych zvolil pořádného chlapa (smích).

Olympiáda je jednou za čtyři roky, máte pro Brazílii přichystaný speciální chvat?

Člověk to musí mít zažitý, člověk se musí prát, jak je navyknutý. Za poslední roky jsem vylepšil postoj, ale na zemi to mám radši. Určitě taktika bude bojovat na zemi.

Kdo bude největší favorit?

Je tam hrozně moc lidí, kteří mohou dosáhnout na medaili, je jich tam tak dvanáct. Roli hrají maličkosti, kdo bude v ten den lépe připravený. Je těžké říci, kdo by to mohl být.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články