Hlavní obsah

Pacquiao bez boxu dlouho nevydržel, vrací se kvůli penězům

Manila

Slavný boxer Manny Pacquiao, který v dubnu ukončil kariéru, se vrací do ringu. Sedmatřicetiletý bývalý profesionální mistr světa v osmi různých váhových kategoriích oznámil, že se 5. listopadu utká v Las Vegas s Američanem Jessiem Vargasem, úřadujícím šampiónem organizace WBO ve welterové váze.

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

Slavný filipínský boxer Manny Pacquiao se vrací do ringu.

Článek

Přípravu na zápas bude Pacquiao kombinovat prací ve filipínském senátu, kam byl v květnu zvolen více než 15 miliony hlasů. Filipínský národní hrdina naposledy boxoval v dubnu s Američanem Timothym Bradleym, kterého porazil na body. V ringu má bilanci 58 výher, z toho 38 k.o., šest zápasů prohrál a dva skončily remízou.

Jeho loňský souboj s Američanem Floydem Mayweatherem vydělal přes půl miliardy dolarů a stal se nejlukrativnějším zápasem boxerské historie. Přesto Pacquiao přiznal, že ačkoli je box stále jeho vášní, klíčovým motivem k návratu byly peníze.

"Box je mým hlavním zdrojem příjmů. Nemůžu spoléhat jen na plat veřejného činitele," citovala ho BBC. "Pomáhám rodině své manželky i své vlastní rodině. Také přichází spousta lidí a žádají o pomoc," dodal Pacquiao.

Reklama

Související témata: