Hlavní obsah

Boxerská organizace WBC nepotrestá Povětkina za meldonium

Mexiko

Boxerská profesionální organizace WBC nepotrestá Alexandra Povětkina za dopingový nález. Šestatřicetiletý ruský boxer těžké váhy měl pozitivní test na meldonium, které je od letoška zakázané, podle WBC však nelze prokázat, že ho Povětkin užil po 1. lednu.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Boxerův promotér Andrej Rjabinskij úspěšně argumentoval tím, že Povětkin přestal látku užívat po jejím zařazení na seznam nedovolených prostředků a v krvi měl při testu jen její nepatrné množství.

WBC po květnovém oznámení výsledku Povětkinova testu odložila jeho plánovaný moskevský zápas s obhájcem titulu Deontayem Wilderem z USA. Ten se pak v červenci utkal s krajanem Chrisem Arreolou a porazil ho technickým k.o. v osmém kole, přestože si během utkání zlomil ruku.

Wilder proto už letos boxovat nebude a Povětkin se z rozhodnutí WBC utká o dočasně uvolněný titul s Kanaďanem Bermanem Stivernem. Navíc Rusovi zástupci dál jednají o zápasu s Wilderem, který by ale raději boxoval s mistry světa jiných profesionálních asociací.

Povětkin je někdejším olympijským vítězem i amatérským světovým šampionem. Mezi profesionály dosud absolvoval 31 zápasů a prohrál pouze titulový duel s Ukrajincem Vladimirem Kličkem před třemi lety.

Reklama

Související témata: