Hlavní obsah

Čeští sportovci přivezou z paralympiády v Riu sedm medailí

Česká výprava se z paralympijských her v Riu de Janeiro vrátí se sedmi medailemi. Jako poslední vybojovali v sobotu bronz lukostřelci David Drahonínský a Šárka Musilová v soutěži smíšených družstev, v závěrečný den soutěží už čeští sportovci do bojů nezasáhnou

Foto: Carlos Garcia Rawlins, Reuters

Česky paralympijský cyklista Jiří Ježek (vlevo) ve skupince s Italem Pierpaolem Addesim a Brazilcem Laurem Chamanem v silničním závodě v Riu.

Článek

Musilová závodila i v individuální soutěži, v níž ve čtvrtfinále prohrála s Jessicou Strettonovou z Velké Británie 124:130.

Jediný český vítěz z Ria Arnošt Petráček skončil ve finále na 50 metrů volný způsob pátý. Jan Povýšil za ním doplaval na sedmém místě, držitelka dvou medailí Běla Třebínová byla na dvojnásobné trati osmá. Dvě šestá místa přidaly atletky - Anna Luxová v běhu na 200 metrů a Eva Berná v hodu diskem.

V cyklistickém silničním závodu dojel Jiří Bouška jedenáctý a šestinásobný zlatý medailista Jiří Ježek v posledním paralympijském závodu kariéry třináctý.

Před čtyřmi lety v Londýně získali čeští reprezentanti 11 medailí, z toho rovněž jednu zlatou.

Skok do dálky vyhrál výkonem 821 cm Němec Markus Rehm, jenž marně usiloval o start na olympijských hrách. Atlet, který na odrazové noze používá speciální karbonovou protézu, má osobní rekord 840 cm.

Reklama

Související témata: