Hlavní obsah

České boxerské krásky budou rozdávat rány v luxusním hotelu

Ústí nad Labem

Obě mohly minulý víkend slavit, ale nebyl důvod. Galavečer profesionálního boxu v Karlových Varech byl odložen kvůli zdravotním problémům některých borců, takže české krásky z ringu Lucie Sedláčková a Fabiana Bytyqi nechaly rukavice v Ústí nad Labem u trenéra Lukáše Konečného. Nový termín pro všechny účastníky je 19. listopad. Místem konání je luxusní Grandhotel Pupp.

České boxerky před galavečeremVideo: Sport.cz

 
Článek

„Příjemný to není, ale nemělo by to ničemu vadit, alespoň se doladí lépe forma," nedělá si velkou hlavu trenér Konečný, naopak se těší na prostředí. „Bude narváno, sál vypadá krásně, jsou to reprezentativní prostory."

Bytyqi čeká boj o světový juniorský pás v mini-muší váze organizace WBC. Proti ní se postaví Halima Vunjabeiová z Tanzanie. „Změna zápasu byla spíš zklamání, ale těším se pořád. O soupeřce nevím prakticky nic, budu překvapená až v ringu. Hotel je strašně pohodlný. Sjedu si výtahem, zaboxuji, pak si zase odjedu lehnout, je to taková pohodička," těší se dvacetiletá boxerka, která v profesionálním ringu ještě neprohrála.

Sedláčková bude bojovat o evropský pás organizace WBO v pérové váze. Ta bude mít v Karlových Varech v protějším rohu ringu Pasu Malagicovou z Bosny a Hercegoviny. „Změna byla psychicky náročná, protože jsem držela váhu. Mám nějaké čtyři kila, což je ale krásné. Na soupeřku jsem koukala, vše se uvidí až v ringu," nechtěla se pouštět do předpovědí dvaadvacetiletá boxerka.

„Lucka bude velká favoritka, to vidím na 70:30, u Fabiany to bude vyrovnanější," zhodnotil možné výsledky trenér, který nevyloučil návrat do profesionálního ringu. I když šance jsou opravdu malé. „Nikdy neříkej nikdy, ale teď mě čeká operace lokte," usmál se Konečný.

Více se dozvíte v naší videoreportáži.

Reklama