Hlavní obsah

Kejval je jediným kandidátem na šéfa Českého olympijského výboru

Praha

Dosavadní šéf Jiří Kejval je před středeční volbou jediným kandidátem na post předsedy Českého olympijského výboru. Delegáti budou rozhodovat také o obsazení funkcí místopředsedů, členů výkonného výboru ČOV a dalších orgánů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Článek

Kejval se jako předseda Českého veslařského svazu stal v roce 2006 členem výkonného výboru Českého olympijského výboru a následně také místopředsedou ČOV pro ekonomiku a marketing. V listopadu 2012 v nejvyšší funkci vystřídal Milana Jiráska a pravděpodobně ho čeká další čtyřleté období, neboť nemá protikandidáta.

"Před čtyřmi lety jsme řešili rozjitřenou situaci v českém sportu. I před letošními volbami proběhla řada intenzivních jednání, ale ta jen potvrzují, že se dokážeme dohodnout a spolupracovat ve prospěch českého sportu," konstatoval Kejval v tiskové zprávě.

Jansta a Kolář už nebudou místopředsedy

Funkci místopředsedy už nebudou vykonávat šéf České unie sportu Miroslav Jansta ani František Kolář z České olympijské akademie, vysokoškolský profesor historie olympijského hnutí.

Pozici místopředsedy pro ekonomiku bude obhajovat Libor Varhaník (Český atletický svaz). Nově na funkce místopředsedů kandidují Zdeněk Haník (Český volejbalový svaz a Česká olympijská akademie), Roman Kumpošt (zahraniční komise ČOV a Svazu lyžařů ČR) a Miroslav Pelta (Fotbalová asociace ČR).

Již zvoleným pátým místopředsedou je Filip Šuman, který zastupoval neolympijské sporty i v posledních čtyřech letech. Předsedu České florbalové unie zvolila valná hromada Českého klubu sportovních svazů, organizací a institucí, který je jednou ze složek Českého olympijského výboru. O zbývajících deset míst ve výkonném výboru ČOV se uchází dvanáct kandidátů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články