Hlavní obsah

Cleveland - Chicago Cubs 3:9Stav série 3:3Baseballovou Světovou sérii rozhodne až sedmý zápas

Cleveland

O vítězi baseballové Světové série rozhodne až poslední sedmé utkání. Chicago Cubs v šestém zápase v Clevelandu porazili domácí Indians vysoko 9:3 a vyrovnali stav finále play off MLB na 3:3.

Foto: Ken Blaze, Reuters

Dobrá práce, chlapci, jako by si říkali basebalisté Chicaga Cubs (zleva) Anthony Rizzo, Addison Russell a Kris Bryant po úterní výhře nad Clevelandem.

Článek

Cubs prohrávali už 1:3 na zápasy, ale nyní mohou ukončit nejdelší půst v historii soutěže a vyhrát Světovou sérii po dlouhých 108 letech. Rozhodující zápas se hraje ve středu. Cleveland může triumfovat v MLB po 68 letech.

"Je tady sedmý zápas a už není na co čekat. Každý musí nasadit nejlepší nadhazovače," řekl kouč Indians Terry Francona, který pošle na "kopec" hvězdu Coreyho Klubera a Cubs postaví nadhazovače Kylea Hendrickse.

Fanoušci Clevelandu se těšili na oslavu titulu už po šestém utkání, ale Cubs jim rychle zkazili náladu. Už po třech směnách hosté vedli 7:0, šest bodů stáhl Addison Russell. V první směně chybovala po jeho odpalu obrana Indians a chicagský tým dvakrát skóroval. Ve třetí směně přidal grandslam - čtyřbodový homerun.

"Tohle nám dodá kupu sebevědomí do rozhodující bitvy," řekl dvaadvacetiletý vnitřní polař Russell. "Už letos odpálil hodně důležitých homerunů a o tomhle jsem měl hned pocit, že to je rána zápasu," řekl třetí metař Cubs Kris Bryant.

Chicagský nadhazovač Jake Arrieta si připsal druhou výhru ve finále MLB. Homeruny zaznamenali v utkání také pálkaři Cubs Anthony Rizzo a Bryant. "Konečně jsme hráli baseball a ukázali svoji útočnou sílu," řekl kouč Cubs Joe Maddon.

Diváci po dvoubodovém homerunu Rizza na začátku poslední deváté směny začali předčasně opouštět stadión. Rozhodující sedmý duel se bude hrát posedmatřicáté, naposledy v něm předloni slavilo titul San Francisco.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 6. zápas:
Cleveland Indians - Chicago Cubs 3:9 (stav série 3:3).

Reklama

Související témata: