Hlavní obsah

Hráč zezadu sejmul mladičkou rozhodčí. Dostal mimořádný trest

Řím

Nepochopitelný útok? Nebo snad přehlédnutí v zápalu boje? Ať už to bylo jakkoli, situace skončila poměrně tvrdým trestem. Tři roky si v soutěži nezahraje argentinský ragbista Bruno Andres Doglioli, který v italské lize surově zezadu poslal k zemi mladou rozhodčí.

Ragbista sejmul rozhodčí

 
Článek

Třiadvacetiletá Maria Beatrice Benvenutiová, která rozhodovala ženské zápasy na olympijských hrách v Riu i na předloňském mistrovství světa, nedělní mužské utkání v Itálii přes problémy dokončila. Není zase až takovou křehotinkou, že by ji střet s někým zarazil. Ale tohle přece jen byla výjimečná situace. Po zápase byla převezena do nemocnice, kde jí lékaři diagnostikovali poranění krční páteře.

Doglioli dostal od sudí za incident žlutou kartu. Vicenza, kde plnil funkci kapitána, třiatřicetiletého Argentince už dříve sama distancovala. Ve čtvrtek hráče potrestala italská federace.

"Pro takovou událost neexistuje žádné ospravedlnění. Šlo o momentální ztrátu kontroly u hráče, který se vždy choval profesionálně a korektně," uvedla Vicenza v prohlášení s tím, že se Doglioli omlouvá rozhodčí, spoluhráčům, klubu, sponzorům i fanouškům.

Reklama

Související témata: