Hlavní obsah

Dojetí v kleci. Češka po premiéře pozvala tátu před natěšené fanoušky

Praha

Patnáct minut bojovala v kleci, aby mohla pronést po vítězství tuhle větu. „Chtěla bych sem pozvat tátu.“ Zápasnice Simona Soukupová se poprvé představila v Česku, poprvé v zemi, kde vyrostla. Žije, pracuje a bojuje v Anglii. Až ve svých devětatřiceti letech se postavila do oktagonu doma. Stalo se tak na galavečeru XFN 2 v Top Hotelu Praha, kde porazila Annu Beženarovou z Ukrajiny.

Foto: Facebook: Simona Soukupová

Simona Soukupová (vlevo) si premiéru v Praze užila. Vyhrála a možná se do Čech bojovat vrátí. Čas ukáže. (Ilustrační foto)

Článek

„Pořád tomu nemůžu uvěřit. Konečně mě viděli kamarádi a rodina. Vždycky to bylo jen někde na internetu. Myslela jsem, že se mi nepodaří bojovat doma, sehnat zápas v Čechách. Vím, jak to je. Dělám to už na takové úrovni, že soupeřky tady nejsou. Pokud chci zápas tady, promotér do toho musí investovat a sehnat někoho z daleka. Hrozně děkuji Andrému (promotér André Reinders), že mi tohle umožnil. Splnila jsem si sen, vlastně to ani nebyl sen, já ani nepřemýšlela, že by se tohle někdy mohlo stát," řekla Soukupová po zápase pro Sport.cz.

Svět MMA ji zná pod přezdívkou Malé Zlo. Pravda, v kleci tomu umí naložit, přitom měří jen 155 centimetrů a váží 47,5 kila. V devětatřiceti letech je zkušená, obouchaná, přesto ji dojal konec zápasu. A ne jen jí, zaplněné hledište zatleskalo jejímu gestu. „Říkala jsem si, že tenhle zápas musím vyhrát a pak to řeknu, ale táta to nevěděl. Byl dojatý, on sice nic neříká, ale určitě na to nezapomene," byla spokojená Soukupová, kterou přijelo do Prahy podpořit asi deset nejbližších.

Teď Vánoce, oddych a čas doma, s rodinou, přáteli. Poté opět do Anglie. I když šance na návrat před české fanoušky tu je. „Uvidíme. Jsou tu určité akce, kde bych teoreticky mohla být, ale je to zase otázka na promotéra. K tomu sehnat oponenta, ale bylo by to super," přiznává Soukupová, která by si ráda zopakovala podobnou atmosféru ještě jednou.

Byla ráda, že se soupeřka nesesypala

V neděli šla proti Ukrajince, která měla jen tři zápasy v MMA. Pro neznalého věci pocit, že půjde o lehkou soupeřku. Opak byl pravdou. Než se Beženarovová probila na profesionální půdu, musela vybojovat hodně zápasů mezi amatéry.

„Moc jsme toho o ní nevěděli, co jsme našli video, tak bylo tři roky starý. Myslela jsem si, že to bude těžký oponent a jsem strašně ráda, že jsem měla pravdu. Jsem ráda, že to neskončilo po první ráně, že by se mi tam sesypala. Snad se bylo na co koukat," vrátila se Češka k zápasu a přiznala, že čísla zápasů mohou zkreslovat.

„To je další věc. Co jsme koukali na zápasy, tak ona měla hodně amatérských, já jsem šla rovnou do profi. Úplně nezáleží na počtu zápasů, také jde o talent. Ona předvedla, že je dobrá zápasnice," dodala Soukupová, která se radovala z výhry po dvou předchozích porážkách.

Reklama

Související témata: