Hlavní obsah

Olympijská vítězka jde za svým hrdinou. Profesionální ring, místo pro její sen

Praha

Dvakrát pózovala s olympijskou medailí, zažila ovace jako mistryně světa, ale vše jednou končí. Britská boxerka Nicola Adamsová odchází do světa profesionálů. Už nebude bojovat za svoji vlajku, jde do ringu, kde se vydělává, kde se posouvají hranice. Čtyřiatřicetiletou sportovkyni čeká debut 8. dubna v Manchesteru. Poté se představí 13. května v Leedsu, duel v jejím v rodném městě.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Boxerka Nicola Adamsová a promotér Frank Warren pózují po oznámení, že dvojnásobná olympijská vítězka přechází do profesionálního ringu.

Článek

Zlatý olympijský Londýn, poté stejný konec v brazilském Riu. V pondělí byla Adamsová propuštěna z britského národního týmu, jde dále, jde za svým snem.

„Chtěla jsem odejít z amatérů jako dvojnásobná olympijská vítězka a jednička na žebříčku. Mým hrdinou byl Muhammad Ali. Od první chvíle, když jsem ho viděla, chtěla jsem jít v jeho stopách. Chtěla jsem se stát profesionálkou a najít tým, který věří mému snu. Chci ženský box dostat na další úroveň a stát se mistryní světa," citoval server mirror.co.uk Adamsovou.

Ta se stala prvním britským boxerem, kterému se od roku 1924 podařilo vyhrát zlato na dvou olympiádách za sebou. Předtím to dokázal Harry Mallin, který v Paříži obhájil zlato z Antverp 1920.

„Splnil se mi sen. Mám nepopsatelnou radost. Celý život jsem na to čekala a podařilo se," rozplývala se boxerka v Londýně 2012 po zisku první zlaté medaile pod pěti kruhy. Nyní je před ní další výzva.

Reklama