Hlavní obsah

Ostřílený Březina a krasobruslařská budoucnost. Ostrava vítá evropskou elitu

Ostrava

Michal Březina: devět startů na mistrovství Evropy. Zbylých šest českých reprezentantů v Ostravě: dohromady jediný start zásluhou Jiřího Bělohradského. Mixem zkušenosti české jedničky posledních let a nadějí pro budoucnost je sestava domácích krasobruslařů na kontinentálním šampionátu, který dnes startuje v Ostravě.

Foto: Sport.cz

Michal Březina při tréninku na mistrovství Evropy v Ostravě.

Článek

„Jsem strašně překvapený, jak je to tu udělané. Rozcvičovací plocha je asi desetkrát větší, než jsem kdy zažil, hotel máme hned vedle. Jsem tu jen den, ale vše je suprově připravené,“ chválil bronzový medailista z ME 2013 Březina, když se rozhlížel po útrobách Ostravar areny a přilehlé atletické haly.

O návrat Česka mezi elitu v párových disciplínách by se mohli postarat juniorští mistři světa ve sportovních dvojicích Anna Dušková, Martin Bidař. „Myslím, že první desítka by je neměla minout,“ tvrdí ambasador šampionátu a bývalý mistr Evropy Tomáš Verner.

V tanečních párech zase na druhé místo z loňské juniorské Grand Prix zkusí navázat Nicole Kuzmichová s Alexandrem Sinicynem. Jako první do šampionátu ve středu přesně v 13.35 vstoupí v ženském krátkém programu Michaela Lucie Hanzlíková.

Program mistrovství Evropy
Středa: 11.00 krátký program žen, 18.00 krátký program sportovních dvojic.
Čtvrtek: 12.00 krátké tance, 19.00 volné jízdy sportovních dvojic.
Pátek: 11.15 krátký program mužů, 18.00 volné jízdy žen.
Sobota: 13.30 volné tance, 17.50 volné jízdy mužů.
Neděle: 14.30 exhibice.
Přímé přenosy vysílá ČT Sport.

Reklama