Hlavní obsah

Čech chce být nejsilnějším mužem světa. Při trénincích dře do krve

Strongman Jiří Tkadlčík se připravuje na dva březnové závody série Arnold Classic v USA a v Austrálii. Oba chce vyhrát. Při trénincích si proto dává pořádně do těla. Trénuje každý den. Čím víc, tím líp. Tréninky často končí krvavými šrámy, jemu to ale vůbec nevadí. „O té bolesti to taky hodně je. Dobrý strongman nesmí být jenom silný, ale také být vůči ní odolný,“ vysvětluje. Co všechno se při tréninku může stát a jaké váhy zvedá, na to se podívejte v následujícím videu.

Strongman Jiří TkadlčíkVideo: Sport.cz

 
Článek

Když Jiřímu Tkadlčíkovi plán vyjde, a v USA i v Austrálii vyhraje, stane se prvním Čechem, kterému se to povedlo. „Loni jsem zvítězil v Austrálii a v Africe, takže už jsem dva Arnoldy vyhrál. Letos bych rád sbírku rozšířil o Ameriku, protože to je závod nejprestižnější. Je tady největší konkurence a je nejtěžší," říká sedmadvacetiletý silák.

Oproti svým soupeřům má prý výhodu v tom, že je komplexní a ve všech disciplínách podává vyrovnané výkony. „A taky jsem srdcař. Jsem schopný se i roztrhat. Když je soutěž, nic jiného mě nezajímá. Jen to, abych podal co nejlepší výkon. Třeba loni v Austrálii jsem si hned při první disciplíně natrhl tříslo a všiml jsem si toho až po závodě," směje se.

Kromě zranění ho při závodě nezajímají ani informace o soupeřích. Na startovní listinu se vůbec nedívá. „Doufám, že to nebude znít arogantně, ale nezajímá mě, kdo přijede. Já tam jedu vydat ze sebe to nejlepší, a když se to povede, můžu porazit úplně všechny," vysvětluje své motto Tkadlčík.

Závody série Arnold Classic nejsou jeho jedinou metou. Má i další cíl. Chce se stát nejsilnějším mužem světa. Ideálně ještě letos. Poprat se o to bude chtít v létě.

Reklama