Hlavní obsah

Bitva Titánů, kteří rozdávají KO v ringu. Který z nich padne?

Nastupující neohrožený bourák a legenda, která míří ke konci své famózní kariéry. Kdo bude lepší? To je otázka před jarním soubojem v ringu, do kterého se postaví Anthony Joshua a Vladimir Kličko. Angličana čeká nejtěžší zkouška kariéry, zatím se pyšní jen výhrami. Proti němu se postaví Ukrajinec, který roky vládl neohroženě těžké váze. Kdo vyhraje před 90 tisíci fanoušků 29. dubna ve Wembley souboj Titánů?

Foto: Facebook

Dočká se Vladimir Kličko zase mistrovských pásů?

Článek

Sedmadvacetiletý Joshua má v profesionálním ringu za sebou 18 zápasů, všechny vyhrál, navíc stylem KO. Mezi šestnácti provazy strávil 44 kol, tedy 2,4 kola na jeden duel.

Čtyřicetiletý Kličko podstoupil 68 soubojů a 64 jich vyhrál, 53 stylem KO. V ringu strávil 358 kol, tedy 5,3 kol na utkání, což je více než dvojnásobek než jeho nejbližší sok.

Ukrajinec za jedenáct let prohrál naposledy na podzim roku 2015, od té doby je bez zápasu. Boj s návratem a myšlenkou, že minule to nevyšlo, tehdy mu sebral všechny mistrovské pásy Tyson Fury.

„Myslím, že to bude pro Joshuu prubířský zápas, pokud ho zvládne, zaslouží si nejvyšší uznání," řekl pro Sky Sports Peter Fury, trenér a strýc Tysona Furyho. „Pokud je Kličko hladový a opravdu chce pásy zpět, tak to bude pekelný zápas," pověděl také Fury, který mírně favorizuje Ukrajince. „Má zkušenosti, ale je otázkou, jestli jeho tělo má chuť stále bojovat, zvláště, když byl naposledy Tysonem poražen. Pokud bude připravený na 100%, bude mít Joshua problém."

Otázky, na které zná odpověď jen Kličko. Dokáže najít motivaci, nevrací se jen kvůli tučnému šeku. Jde do posledního zvonění?

Kdo zvítězí v očekávaném boxerském souboji ve Wembley?
Anthony Joshua
33,2 %
Vladimir Kličko
66,8 %
Celkem hlasovalo 12274 čtenářů.

Reklama