Hlavní obsah

Za úspěšný odpal hamburger a k tomu ohňostroj! Tak startuje baseballová extraliga

Praha

Sledujete zápas a hlasatel najednou oznámí, že jsou hamburgery zadarmo. Jak je to možné? Do letícího míčku se totiž opřel „Bugger hitter" – tedy hráč, po jehož úspěchu se mohou přihlížející přesunout do občerstvení. Opening Game, slavnostní začátek domácí baseballové extraligy, které se uskuteční v pátek od 19:00 v areálu na Krči, láká na tuhle specialitu. Domácí tým Eagles Praha vyzve Třebíč Nuclears. Podobný program bude ve stejném čase také u Draků Brno a Arrows Ostrava. A k tomu bude k vidění ohňostroj.

Foto: Jan Beneš

Baseballová extraliga startuje i na hřišti Eagles.

Článek

Nepůjde však jen o hamburger, po hřišti se totiž bude pohybovat také „Beer hitter". Pokud se mu podaří odpálit, tak je určité množství piv rovněž zadarmo. Jak to funguje? „Klub si před zápasem stanoví baseballistu, který přihlížejícím divákům udělá svých odpalem radost," vysvětlil Jan Drábek, generální manažer Eagles Praha.

Domácí baseballová extraliga chce navázat na tradici USA. Tam na nejvyšší ligu MLB chodí v průměru 30 tisíc diváků, a to hlavně rodiny s dětmi. Zdejší utkání navštěvují spíše stovky lidí, i tak se fandí kvalitně – bubny a maskoti nechybí.

„Rádi bychom udělali na Krči z baseballu kulturní záležitost – místo návštěvy hospody přijďte na stadion, kde je k vidění špičkový baseball a spousta akcí. V USA to takto funguje a všichni se baví," upřesnil Drábek, generální manažer z Eagles.

A právě na páteční Opening Day bude vše připravené. Před zápasem na Eagles vystoupí cheerleaders, to v Ostravě na Arrows zase přijdou mažoretky. V místní restauraci budou rovněž k dostání hamburgery. U Draků Brno bude v době showtime pivo zdarma. Na všech úvodních utkáních program zpestří ohňostroj.

Domácí extraliga je v letošním roce inovativní – bude se hrát novým systémem po vzoru MLB a rozšíří se z osmi týmů na deset. Nováčky jsou Olympia Blansko a Třebíč Nuclears. Tradičně velkými favority jsou Draci Brno, kteří v loňském roce vybojovali svůj jubilejní dvacátý titul. Konkurovat jim chtějí týmy z Prahy (Kotlářka Praha a Eagles Praha), ambiciózní Arrows Ostrava, či rivalové z Brna (Technika a Hroši). Finále s názvem Czech Series se uskuteční na tři vítězná utkání a odstartuje 23. září.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články