Hlavní obsah

Špička jde do akce! Olomouc se počtvrté chystá na Světový pohár v parkuru

Olomouc

Už počtvrté bude Olomouc hostit závod Světového poháru v parkurovém skákání. Stejně jako v předchozích ročnících se na Hané od čtvrtka do neděle představí špičkoví zahraniční jezdci i česká elita v této olympijské jezdecké disciplíně.

Foto: Foto - CSI Olomouc

Jörna Spreheová, obhájkyně vítězství, se na olomouckém kolbišti představí i letos.

Článek

„V našem areálu přivítáme 160 jezdců z téměř 20 států světa a na 350 koní," láká prezidentka závodů Barbora Valštýnová a prozrazuje, že mezi startujícími budou i zástupci z exotických zemí jako jsou Hongkong, Jižní Korea, Japonsko či Jihoafrická republika.

V olomouckém Equine Sport Center nebude chybět ani německá obhájkyně loňského vítězství v soutěži Grand Prix Jörne Spreheová. Zatímco loni sedlala klisnu jménem Luna 1509, nyní bude spoléhat na hřebce Stakki´s Jumper.

„Pokusím se předvést opět to nejlepší, ale musí na mé straně stát i sportovní štěstí," uvědomuje si německá hvězda. „První místo ve Světovém poháru 2016 v Olomouci je pro mě jedno z nejvýznamnějších vítězství. Kurz soutěže byl loni skutečně hodně těžký, takže jsem byla hrdá, že jsem dokázala vyhrát. A navíc v tak skvělé atmosféře, jaká je právě v Olomouci," pamatuje si Spreheová.

Areálem Equine Sport Center prošlo při loňském ročníku celkem na deset tisíc fanoušků, při finálovém dni byla čtyřtisícová kapacita hlediště zaplněna do posledního místečka. „Zájem je rok od roku vyšší. Snažíme se navyšovat kapacitu pro sedící diváky, ale obávám se, že víc již udělat nemůžeme," říká Valštýnová s tím, že pořadatelé nechtějí zvyšovat počet fanoušků na úkor komfortu či skvělé organizace, jíž se pyšní.

Domácí příznivci budou moci držet palce nejlepším českým jezdcům včetně Aleše Opatrného, jenž se účastní i prestižní Global Champions Tour, Ondřeje Zváry, Kamila Papouška či Zuzany Zelinkové. „Na závody v Olomouci se hodně těším. Minulé ročníky byly skvělé a já věřím, že tomu tak bude i letos. Fanoušci jsou úžasní," nemůže se dočkat několikanásobná mistryně republiky Zelinková. I letos budou mít diváci vstup na závody zdarma.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články