Hlavní obsah

České ragby vstupuje do sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem

Praha

Nová sezóna je pro české ragby velkou výzvou. V reprezentaci se role kapitána ujal Vojtěch Havel, změny se však udály i mimo hřiště. Novým partnerem České rugbyové unie se stala logistická společnost DHL Express (Czech Republic) a bude kooperovat také jako partner logistiky a titulární partner vzdělávacího systému. Vzájemná spolupráce se promítne již do nadcházejícího říjnového zápasu, kdy se Češi utkají se SA Supa Barbarians z Jižní Afriky.

Foto: rugbyunion.cz

Česká ragbyová reprezentace (v bílém) v utkání proti ambasadorům z Nového Zélandu.

Článek

České ragby ožívá. Zasloužily se o to mimo jiné také zápasy s hráči celosvětového formátu, kteří několikrát ročně jezdí do Čech, aby tuzemské hráče proškolili. Jedním ze série těchto utkání bude zápas s SA Supa Barbarians, který se odehraje 21. října na pražské Markétě.

Ragbisté do něj vkročí v čele s novým kapitánem reprezentace Vojtěchem Havlem, mimo hřiště bude celou situaci jistit sportovní ředitel národního mužstva a hlavní trenér Phil Pretorius. Ostřílená dvojice sportovců čerpala zkušenosti v různých zemích světa. Svůj um nyní zúročí nejen při zápasu s Jihoafričany, ale povedou český tým i proti Polsku (28. října v Praze) nebo Portugalsku (18. listopadu v Lisabonu).

„Ragby je u nás prozatím stále sportem v rozpuku, jehož obliba ale stále stoupá. Partnerství s celosvětovou společností je vynikající zprávou a dalším krokem k vyšší popularitě. Jsem rád, že společnost DHL projekt rozvoje českého ragby oslovil a že nás v něm jako hlavní partner podpoří," pochvaluje si Pavel Chaloupka, prezident České rugbyové unie.

Spolupráce je zatím smluvně vymezena jedním rokem. Obě strany však počítají s dlouhodobým partnerstvím, což dokládá investice do procesu vzdělávání.

Reklama