Hlavní obsah

Českého divocha přemohl adrenalin. Přesto hned vyhlásil útok na světový titul!

Kdepak, taktiku na jistotu od něj nečekejte. Buď všechno, nebo nic! Český reprezentant Petr Kopfstein se v Německu blýskl druhým místem v kvalifikaci na závod Red Bull Air Race nad Lausitzringem, ale po úspěchu v prvním kole ho ve čtvrtfinále vyřadil Španěl Juan Velarde. Kopfsteinův let, který si můžete prohlédnout v přiloženém videu, byl vyhodnocen jako nedokončený, poté co český pilot překročil povolené přetížení.

Let Petra Kopfsteina v NěmeckuVideo: Red Bull Content Pool

 
Článek

Rozhodčí karlovarského pilota zastavili už po první obrátce. "Zapracoval adrenalin. Ale kdybych měl let zopakovat, udělám všechno úplně stejně," ujišťuje Petr Kopfstein.

V celkovém pořadí šampionátu klesl na šesté místo a má stejný bodový zisk jako pátý Matt Hall z Austrálie. "Důležité je, že zůstáváme v boji o první pětku, což je fantastické. Vždyť jsme v Master Class teprve druhou sezónu," líčí Kopfstein.

V příštím roce dokonce doufá v titul mistra světa. "Udělám pro něj všechno," slibuje pilot týmu Spielberg.

Druhý český pilot Martin Šonka vede celkové pořadí. V polovině října se letecká série přesune do mekky motorsportu amerického Indianapolis. Závěr šampionátu nemohl být atraktivnější. O titul se ještě perou hned čtyři piloti.

Reklama

Související témata: