Hlavní obsah

Pulev se zranil, Joshua bude boxovat o titul s Takamem

Profesionální mistr světa v boxu těžké váhy Anthony Joshua bude mít při povinné obhajobě titulu IBF za necelé dva týdny jiného soupeře. Původní vyzyvatel britského šampiona Kubrat Pulev z Bulharska se zranil, jeho místo v ringu zaujme Kamerunec s francouzským pasem Carlos Takam. Dějiště ani termín se nezměnily, boxovat se bude 28. října v Cardiffu, prodáno je přes 70 000 vstupenek.

Foto: Facebook: Anthony Joshua

Anthony Joshua při tréninku.

Článek

Pulev musel duel vzdát kvůli zranění ramena, které si přivodil při tréninku. Šestatřicetiletý Takam za něj zaskočí jako trojka žebříčku IBF s bilancí 35 vítězství z 39 zápasů, z toho 27 k.o. Sám také zažil knokaut, před třemi lety od Rusa Alexandra Povětkina.

Joshua získal mistrovské pásy organizací IBF, WBA i méně významné IBO v dubnu po vítězství k.o. nad Vladimirem Kličkem. Dlouholetý vládce těžké váhy z Ukrajiny později ukončil kariéru a osmadvacetiletý Joshua má nyní před sebou první obhajobu.

V zápase bude jasným favoritem, jeho promotér Eddie Hearn ale upozornil, že změna soupeře může představovat komplikaci. "Anthony se pečlivě připravoval na Pulevův styl i jeho výšku, teď se musí přizpůsobit úplně odlišné situaci (Takam je například o sedm centimetrů menší než Pulev). V kariéře se s něčím takovým ještě nesetkal, ale je připravený na všechno," uvedl Hearn.

Reklama

Související témata: