Hlavní obsah

Olympijská vítězka vzkazuje MOV: Zlomit Rusko se vám nepodaří. Máme armádu i jaderné zbraně

Moskva/Praha

Zklamání. A také slova o nezlomném Rusku, které má silnou armádu, nukleární zbraně a také skvělé lidi. Takovou reakci vyvolalo rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru (MOV) o tom, že ruští sportovci můžou po dopingovém skandálu v ruském sportu na olympijských hrách v Pchjongčchangu startovat jen pod neutrální vlajkou, u dvojnásobné olympijské vítězky v gymnastice Světlany Chorkinové. „Zlomit Rusko se nikomu nepodaří," cituje Chorkinovou server sports.ru.

Foto: Jean-christophe Bott, ČTK/AP

Šéf MOV Thomas Bach.

Článek

Podle bývalé olympijské šampiónky verdiktem MOV jen potvrdil „vlastní nicotnost". Rozhodnutí považuje za hodně nešťastné. „Podepsaný je pod ním Bach, sám sportovec, který závodil pod vlajkou své země. Upřímně jsem doufala, že právě na tohle bude on sám myslet. Ale ukázal se opak," rýpla si do předsedy MOV Thomase Bacha, bývalého šermíře.

Podle Chorkinové je takřka nemyslitelné startovat na olympiádě pod neutrální vlajkou a bez možnosti slyšet po vítězství hymnu své země. „Upřímně. Věřím, že se to ještě povede změnit. A teď je těžké všechno komentovat. Myslím, že se někdo jen snaží rozbít velkou moc Ruska. Ale tohle nebude fungovat. Tahle země, Rusko, má armádu, jaderné zbraně a skvělé lidi," nechala se slyšet bývalá úspěšná sportovkyně. „Vážně nevím, co se stane dál, ale očekávám od našich činovníků odpověď, která bude rázná a jednoznačná."

Souhlasíte se startem ruských sportovců na olympiádě v Pchjongčchangu pod neutrální vlajkou?
Ano.
28,8 %
Ne.
71,2 %
Celkem hlasovalo 25394 čtenářů.

Reklama

Související témata: