Hlavní obsah

Na ZOH v Pchjongčchangu je prodáno 61 procent vstupenek, Česko má ještě zhruba tisíc lístků

Pchjongčchang

Zhruba měsíc a půl před začátkem zimních olympijských her v Pchjongčchangu hlásí pořadatelé téměř dvě třetiny prodaných vstupenek. Podle zprávy organizačního výboru má své majitele 655 tisíc lístků, což představuje 61 procent vstupenek, jež jsou k dispozici.

Foto: Twitter

Lyžařka Lindsey Vonnová s bodypaintingem. Fanoušci mají zatím největší zájem o vstupenky na soutěže ZOH ve sjezdovém lyžování a tedy i krásnou Američanku.

Článek

Korejští organizátoři prodej vstupenek pečlivě monitorují, protože si od něj slibují značný finanční zisk. Zájem o lístky však zpočátku nebyl příliš velký, protože Korea tradičně nepatří k velmocem v zimních sportech. Ještě v září bylo prodáno necelého čtvrt milionu vstupenek, přes padesátiprocentní hranici se prodej přehoupl přesně před měsícem.

Největší zájem je o lístky na sjezdové lyžování, kterých zmizelo 81 procent. Následuje běh na lyžích (79 procent), rychlobruslení na krátké dráze (74) a boby (70).

Hry začínají 9. února a trvají do 25. února. Ve středu uvedl Český olympijský výbor, že ze 3000 vstupenek pro Česko je k dispozici zhruba ještě třetina.

Reklama

Související témata: