Hlavní obsah

Kniezková vybojovala po roční pauze opět zlato v disku

ASSEN

Atletka na vozíku Martina Kniezková je v hodu diskem dvojnásobnou paralympijskou vítězkou. Celý loňský rok téměř nezávodila, letos se vrátila a k velké nelibosti soupeřek opět ve skvělé formě. Ve svém prvním závodě na mistrovství světa v Assenu, oblíbeném disku, zvítězila v úterý ve sloučené ženské kategorii F33/34/51/52/53 výkonem dlouhým bez jednoho centimetru 14 metrů.

Foto: Handisport.cz

Martina Kniezková

Článek

Kniezková po koeficientových přepočtech, které umožňují společné závodění sportovcům různých handicapů, získala 1418 bodů. Téměř třikrát víc, než kolik měla druhá v pořadí Ukrajinka Taťána Jakybčuková. "Soupeřky, když mě viděly v mikrobuse cestou na závody, tak protáčely oči," vyprávěla Martina Kniezková.

V soutěži kromě návratu zažila ještě jednu neobvyklou věc. Nejlepšího výkonu dosáhla během prvních tří odhodů, ačkoliv je nepsanou mistryní posledních pokusů. "Já mám vždycky lepší tu druhou sérii, ale tady možná sehrálo roli zranění na prstu odhodové ruky a celková vyčerpanost, nevím," zamýšlela se česká závodnice.

Na kloubu pravého palce u ruky měla leukoplastí překrytou docela velkou ránu, která se už několik měsíců špatně hojí: "Pro mě je ten prst dost důležitý, protože s ním držím disk. Hodně mě bolel, ale zvládla jsem to. Jsem moc ráda," uzavřela Kniezková.

Reklama