Hlavní obsah

Tíživá situace! Hospodaření ČOV za loňský rok skončilo pětimiliónovou ztrátou

Praha

Hospodaření Českého olympijského výboru v loňském roce skončilo ztrátou 5,2 milionu korun. Vyplývá to ze zprávy, kterou dnes schválilo plénum ČOV. V návrhu letošního rozpočtu jsou náklady 165 miliónů korun a dvoumiliónový schodek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ombudsman Českého olympijského výboru Alexander Károlyi.

Článek

"Ekonomická situace v roce 2017 byla velmi tíživá, financování ze strany ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bylo náročné. Neobdrželi jsme prostředky, které nám byly slíbeny, takže jsme byli nuceni sáhnout do vlastních zdrojů," uvedl místopředseda Libor Varhaník na webu ČOV.

Plénum ČOV zvolilo do funkce ombudsmana na další šestileté období Alexandera Károlyiho. Bývalý dlouholetý předseda disciplinární komise fotbalového svazu tento post zastává již od roku 2012.

Vystoupení českých reprezentantů na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu označil ČOV za úspěšné. "Povedlo se nám uspět jak na sportovním poli, tak také pomocí našich projektů Olympijských festivalů či Českého domu. V říjnu nás čekají mládežnické hry v Argentině, už však započala také naše příprava na olympiádu v Tokiu 2020," řekl předseda ČOV Jiří Kejval.

Reklama