Hlavní obsah

Český silák skočil mezi obry v Brazílii. A slavil

Svalovci a siláci se sešli v brazilském Sao Paulu na sportovní show Arnold Classic Bodybuilding festival. Na pódium se podívali seknutí kulturisté, dostalo se také na dámy. V úplně jiné disciplíně se předvedl český silák Jiří Tkadlčík, který nejdříve opanoval kategorii strongmanů do 105 kilo, v neděli skočil i do kategorie Open, tedy bez rozdílu vah. I zde mezi obry uspěl, získal druhé místo.

Foto: Facebook: Jiří Tkadlčík - Strongman & Powerlifter

Existuje jen jeden způsob, jak v něčem uspět. A to je dát do toho všechno. Jiří Tkadlčík a jeho radost v Jižní Americe.

Článek

V Sao Paulu se konal Arnold Classic Bodybuilding festival

„Taky jsem byl vyhodnocený jako nejlepší atlet Arnold Classic Strongman. Říkejte mi Ester Ledecká. Nemůžu tomu uvěřit. Splnil jsem si sen. Velký sen. Prohnal jsem obry na třech disciplínách ze čtyř a dvě vyhrál," napsal Tkadlčík na svůj facebookový profil.

Roky tréninku a teď úspěchy, poslední dva roky je o tomto Čechovi hodně slyšet. Za minutu v Brazílii například zvedl v mrtvém tahu devětkrát 300 kilo.

Na kulturistickém pódiu slavil zase Fabricio Moreiro, který zvedl nad hlavu pohár pro vítěze. „Bůh to slíbil, sen se stal skutečností. Dřel jsem, nic není nemožné. Do soutěže jsem vstoupil jako amatér a vyhrál jsem, získal jsem profi kartu," byl nadšený Portugalec.

Mezi ženami se na první místo probojovala Angela Borgesová. „Miluju tě Arnolde, doufám, že máš před sebou ještě mnoho let života, hodně zdraví. Splnil se mi sen, získala jsem tuto trofej," děkovala vítězka, která ale nedostala pohár přímo z rukou Arnolda Schwarzeneggera, ten nemohl přijet, protože se zotavuje z operace srdce.

Reklama

Související témata: