Hlavní obsah

Jak se slaví titul? Striptýzem pod stolem! Mistr světa přišel nahý

Sliby se maj plnit nejen o Vánocích... Zvlášť když jste se právě stal mistrem světa, nemůžete vzít své slovo zpátky. Velšan Mark Williams se vsadil, že pokud ve finále šampionátu ve snookeru zvítězí, přijde na závěrečnou tiskovou konferenci nahý. Skota Johna Higginse 18:16 v divadle Crucible v Sheffieldu opravdu porazil, tak nebylo zbytí. Před kamery potetovaný borec dorazil jen s ručníkem kolem beder. A když si sedl, pod stolem slíbený mistrovský striptýz dokončil...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Snookerový šampión Mark Williams a jeho striptýz.Video: sntv

 
Článek

Naběhl si sám. Když zvládl 2. kolo, v dobrém rozmaru vyhlásil: „Pokud celý turnaj vyhraju, přijdu na tiskovou konferenci klidně nahý!"

A jak Mark Williams postupoval pavoukem turnaje dál a dál, stávala se ztřeštěná sázka stále reálnější. „Nebojte, když něco slíbím, své slovo dodržím," ujišťoval s úsměvem.

A opravdu, neuhnul. „Jen se ke mně nepřibližujte moc blízko," žadonil stydlivě, když už seděl před kamerami za stolem jen tak, jak ho pánbůh stvořil.

Do třetice šampiónem po dlouhých 15 letech

Snooker je ve Velké Británii velmi populární a Williams je pozoruhodnou postavou i z dalších důvodů. Ve 43 letech se stal nejstarším mistrem světa od roku 1978. Získal již třetí titul, ale po 15 let dlouhé pauze - triumfoval již v letech 2000 a 2003. Proti 42letému čtyřnásobnému šampiónovi Johnu Higginsovi hrával už jako junior, oba se stali profesionály shodně v roce 1992.

Před rokem se přitom Williams do hlavní části turnaje mistrovství světa z kvalifikace vůbec neprobil. „Jo, loni jsem všechno sledoval jen v karavanu," usmívá se fanoušek fotbalistů Manchesteru United přezdívaný Velšský zázrak.

Už chtěl s tágem praštit, ale manželka Joanne ho přemluvila, ať ještě nekončí. Během sezóny byla často nemocná a Mark měl výčitky, že místo aby byl s ní, jezdí po turnajích.

V Sheffieldu jí teď všechno splatil a vyhrál pro ni svůj třetí titul. Proto se oba neubránili slzám dojetí, když spolu se třemi syny Connorem (14), Kianem (11) a Joelem (5) pózovali nad zeleným plátnem snookerového stolu s dalším pohárem.

Reklama