Hlavní obsah

Osobní rekord plavce Povýšila stačil na sedmé místo

PEKING

Dva čeští plavci ve čtvrtek zasáhli do paralympijských soutěží ve Vodní kostce a oba se probojovali do finále. Filip Coufal skončil v polohovém závodě na 200 m osmý, Jan Povýšil doplaval ve svém novém osobním maximu na prsařské padesátce sedmý.

Článek

Povýšil zaplaval sedmý nejrychlejší čas už v kvalifikaci, ve finále z něj pak ještě více než půl vteřiny ubral a vylepšil si vlastní nejrychlejší čas. Přesto zůstal na stejném místě jako v rozplavbě.

„Já jsem maximálně spokojený. Ve finále jsem si zaplaval skoro o vteřinu a půl osobák a prsa rozhodně nejsou mou hlavní disciplínou. Navíc se tu kvůli trošku divnému nasazování na polohovky a prsa utkávám s o třídu lepšími plavci, kteří mají lehčí handicap než já,“ konstatoval po závodě spokojený majitel dvou bronzových medailí z letošních her.

Coufal, druhý český reprezentant v dnešních plaveckých soutěžích, startoval do finále jako osmý muž kvalifikace. Ani ve finále jeho výkon na lepší umístění nestačil, především kvůli pomalému startu.

„Já skáču pozdě pořád, to je bohužel moje neustálá chyba. Ale myslím, že dneska jsem se rozhodil už před startem, z mého pohledu to nebylo optimální,“ litoval devatenáctiletý plavec. Spokojený nebyl ani s výsledným časem. „Čas byl horší než v kvalifikaci, takže moc spokojený nejsem. Na druhou stranu samotná finálová účast je velký úspěch,“ uznal smířlivě osmý muž paralympijského polohového závodu na 200 m.

Paralympijské hry v Pekingu
Plavání - muži
50 m prsa, kat. SB3: 1. Suzuki (Jap.) 49,06, 2. Gil (Šp.) 49,91, 3. Luque (Šp.) 52,83, …7. Povýšil (ČR) 57,27.
200 m polohový závod, kat. SM10: 1. Pendleton (Aus.) 2:12,78, 2. Brasil (Bra.) 2:14,20, Huot (Kan.) 2:15,22, …8. Coufal (ČR) 2:23,18.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články