Hlavní obsah

V roce 2010 pošle agentura ChrisFromParis sportovce do boje s nejvyššími věžemi České republiky

Historie se začíná psát v září roku 2007 v Olomouci, kdy agentura ChrisFromParis organizuje první závod Run-Up (běh do schodů) hned v několika městech. Cíl je jednoduchý: vystoupat co nejrychleji do nejvyššího parta vybraných věží.

Foto: ChrisFromParis

Run-Up (běh do schodů)

Článek
Fotogalerie

Tento druh závodu je organizován všude na světě: od Berlína, Vídně, přes Taipei až po Sydney, Chicago nebo Singapour. Tím nejznámějším je bezesporu závod, který se koná kažodoročně v únoru v newyorském Empire State Building.

Letos se závody budou konat na těchto místech:

  • Ostrava: 3. června 2010 v Nové radnici
  • Zlín: 18. června 2010 v budově Krajského úřadu Zlínského kraje
  • Liberec: 9. září 2010 v budově Krajského úřadu Libereckého kraje
  • Olomouc: 17. září 2010 ve věži RCO
  • Praha: 24. září 2010 v City Empiria‏

Po zahájení mediální kampaně propagující Run-Up 2010 se závodníci budou moci zapsat na oficiálních internetových stránkách www.run-up.cz a také u našeho partnera TicketStream.

V den závodu začnou účastníci s úderem 16. hodiny každou minutu vybíhat směrem k náměstí před věží na rozběh, aby se poté mezi sebou utkali v hlavní disciplíně celého závodu, tedy v běhu do schodů. 30 nejlepších časů (25 mužských a 5 ženských) bude kvalifikováno do finále, které se uskuteční ještě v tentýž podvečer. Mezi tím budou probíhat závody dětí a mládeže, módní přehlídky, diváci budou mít také možnost zhlédnout koncert.

Vítězi každé etapy závodu Run-Up 2010 bude předán poukaz na eurovíkend od agentury Condor v hodnotě 8000 Kč, PlayStation 3, sportovní hodinky HSH Sport a předplatné časopisu Run. Pro ostatní budou připraveny další ceny v hodnotě stovek tisíc korun: cestovní poukazy, videohry, brusle, trička, hodinky a další.

Mimo to proběhne mezi všemi běžci velké slosování o nový Chevrolet Spark. K tomu, aby získali možnost vyhrát nový Chevrolet, musí učinit dva kroky: zapsat se a poté se zúčastnit závodu.

V očekávání je také překonání rekordu vítěze letošního pražského závodu Run-Up 2010 Martina Kučery, který vyběhl 27 poschodí věže na Pankráci včetně 500 m dlouhé úvodní rovinky za 3 minuty a 25 sekund.

Velkou novinkou tohoto ročníku je také pořádání celonárodního kola Mistr ČR v běhu do schodů. Z každého kola bude každých prvních 30 běžců pozváno do velkého finále, které se bude konat 26. září 2010 v Praze. Tento závod proběhne u příležitosti Světového dne srdce.

Závodníci se budou moci zúčastnit Světového poháru v běhu do schodů. Stačí se jen zapsat na webových stránkách organizátorů www.towerrunning.com, poté běžet co nejvíce závodů po celém světě a získat tak co největší počet bodů.

Každý závodník obdrží od organizátorů tašku obsahující nápoj, číslo závodu, čip a mnoho dárků od našich partnerů. Tento rok jsme se rozhodli snížit ceny zápisného:

200 Kč místo 250 Kč pro zápis na místě, 120 Kč místo 200 Kč pro zápis před zahájením závodu a 80 Kč pro studenty, držitele karet VZP a ostatní držitele karet našich partnerů. (více na www.run-up.cz).

Interspar Run-Up 2010: děti mladší 16 let budou zapsány zdarma.

“Rozhodli jsme se, že budeme vybírat zápisné, abychom předešli problémům s organizací,“ říká Chris Delattre, ředitel závodu. Účastníci zaplatí 120 Kč, aby se mohli  závodu zúčastnit, na oplátku ale obdrží tašku plnou překvapení. A to zejména kupon na nákup v Intersparu, 2 poukázky na nákup u CK Condor v hodnotě 500 Kč, kupon na nákup u Fotolab v hodnotě 800 Kč a jeden rok e-learningu u StudyPro (800 Kč). Závodník tedy zaplatí 120Kč, ale dostane ceny v hodnotě vyšší než 2.800 Kč ještě před začátkem závodu. Navíc po doběhnutí závodníci dostanou zdarma ovoce, čaj a energetické tyčinky. S trochou nadsázky lze říct, že se závodník  stane výhercem už před začátkem závodu.

Závod se bude sestávat ze 7 různých kategorií: nejlepší žena, nejlepší muž, nejlepší družstvo (4 členné), nejlepší junior a juniorka (do 21 let) a nejlepší senior či seniorka (nad 40 let). Také bude zorganizován závod pro děti, mládež a studenty, stejně jako závod pro nejlepší firmy.

Návštěvníci a závodníci budou mít také příležitost zatancovat si, vyzkoušet skákací boty nebo kolečkové brusle Skike, vyzkoušet simulátor běhu do schodů nebo sedmimetrovou horolezeckou stěnu, najíst se, napít se, zhlédnout taneční představení či pozoruhodné sportovní výkony.

Organizátoři očekávají na každé z těchto sportovních akcí minimálně 250 běžců.

Pozor! Doporučujeme zapsat se přes internet, protože zápis až v den závodu je nejistý. Pouze děti do 16 let se budou moci zapsat na místě zdarma. Jejich kapacita je ale také omezena počtem 400 na jeden závod.

Zavítejte na www.run-up.cz a poběžte s námi na Run-Up 2010!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články