Hlavní obsah

Konec s plnou parádou. Štěpánek se rozloučí s kariérou v O2 areně po boku hvězdného Djokoviče

Praha

Nechtěl tenis opustit s lékařskou zprávou v ruce, takže na 18. října nachystal velkolepou rozlučku. Devětatřicetiletý Radek Štěpánek, který je minimálně pro české fanoušky daviscupovou legendou, se v O2 areně představí i po boku fenomenálního Novaka Djokoviče.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radek Štěpánek se s kariérou rozloučí ve velkém stylu

Článek

Jejich letošní vzájemná spolupráce v rolích trenér - hráč sice neskončila happy endem, ale kamarádství mimo kurty přetrvalo. "Už jsme se o tom bavili i dřív, takže domluva trvala asi tak dvě a půl minuty. Novak řekl, že přijede rád," ujistil Štěpánek. Větším oříškem bylo najít vhodný termín akce nazvané Český lev se loučí.

"Ladilo se to za běhu, měli jsme i dřívější datum. Vytíženost O2 areny je ohromná, ale já si vážím, že to může proběhnout právě na místě, které pro mě strašně moc znamená. Zažil jsem tu největší vítězství, nejkrásnější emoce s našimi fanoušky. A teď bych jim rád něco vrátil," řekl Štěpánek.

Ve vysočanské hale uchvátil diváky už při svém návratu do českého daviscupového týmu v roce 2007, kdy v rozhodujícím pátém duelu baráže se Švýcarskem porazil přes zranění zad Stana Wawrinku.

O pět let později na stejném místě v souboji o vše se Španělem Nicolasem Almagrem dovršil celkový český triumf. "Támhle na té bílé značce uprostřed jsem tehdy klečel," vtipkoval Štěpánek při úterní obhlídce O2 areny.

Kromě Djokoviče však nechtěl prozradit další jména, která by na akci neměla chybět. "Hostů bude mnohem víc, některá jména se asi dají odvodit... Každopádně tu budou osobnosti napříč sportovním spektrem," smál se hlavní protagonista. "Představa scénáře se rodí už asi tři čtvrtě roku. Bude to kombinace tenisu i muziky a fanoušci si přijdou na své."

Aby byl při rozlučce zase fit, začal Štěpánek, jehož manželce Nicole Vaidišové se v červenci narodila dcera Stella, opět s tréninkem.

"Nechci se po kurtu pohybovat jako těhotný šnek. Doufám, že mě záda nezradí, takže jsem zpátky v kolotoči: tenis, posilovna, a pro jistotu i Centrum pohybové medicíny...," nepřestal být někdejší daviscupový tahoun pod dozorem věhlasné kapacity profesora Pavla Koláře.

Vstupenky na rozlučkový večer se mají začít prodávat už v srpnu týden před US Open, pro příznivce z Moravy by měl být v den konání akce vypraven speciální vlak. Třetí říjnový čtvrtek pak O2 arena zažije kromě zábavy i velké emoce.

"Když si pouštím písničku, při které chci opustit kurt, tak mám i teď husí kůži," netajil se Štěpánek.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori