Hlavní obsah

Šok! Tenisová kometa sezóny skončila během okamžiku na vozíku

Montreal

Sportovní tragédie, která dala připomenout více než rok staré zranění Bethanie Mattekové-Sandsové, se odehrála ve druhém kole tenisového turnaje v Montrealu. Rumunka Mihaela Buzarnescuová, která prožívá svůj průlomový rok, se ošklivě zranila v dramatickém zápase s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, utkání musela skrečovat a už nyní je jisté, že přijde také o US Open.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

Rumunská tenistka Mihaela Buzarnescuová v akci na turnaji v americkém San Jose.

Článek

O téhle rumunské třicátnici se letos hodně mluví. V pokročilejším věku začala hrát fantastický tenis, dostala se už na 20. místo světového žebříčku. S Petrou Kvitovou si zahrála finále v Praze a před týdnem dokonce vyhrála dobře obsazený turnaj v San Jose.

Prožívala nejzářivější dny kariéry, to však ještě netušila, co jí po přesunu do Kanady čeká. Ve třetím setu utkání se Svitolinovou dobíhala u základní čáry míček, špatně došlápla a skutálela se až k reklamním panelům. Řev, který v té chvíli nastal, připomněl hororovou scénu z loňského Wimbledonu, kde se ošklivě zranila Američanka Matteková-Sandsová. Promptní reakce polské rozhodčí Marty Mrozinské i Svitolinové byla v tu chvíli samozřejmostí. Nakonec však pro současnou rumunskou dvojku musel přijet vozík, na kterém odjela z dvorce.

Následky zraněného kotníku Buzarnescuové snad nebudou tak vážné jako v případě deblové partnerky Lucie Šafářové. Světová dvacítka nicméně přijde o grandslamové US Open a kdo ví, jestli se ještě dokáže vrátit v takové pohodě, jakou prožívala v dosavadním průběhu sezóny...

Reklama

Související témata: