Hlavní obsah

Nevídaná bitva o Turnaj mistryň. Plíšková hraje o vše, kdo jí nejvíce šlape na paty?

Praha

Za necelé dva týdny se rozehraje v Singapuru jeden z nejsledovanějších podniků sezóny - Turnaj mistryň. Šanci potřetí v řadě se představit na klání osmi nejlepších hráček sezóny má i Karolína Plíšková. Aby si však účast zajistila, bude muset svést hodně těžký boj především s Nizozemkou Kiki Bertensovou. A rozhodovat bude každý zápas.

Foto: Jason DeCrow, ČTK/AP

Karolína Plíšková v akci během čtvrtfinále US Open.

Článek

Šest českých tenistek by mělo mít účast na závěrečném Turnaji mistryň jistou. Tou sedmou by mohla být Karolína Plíšková. Lounskou rodačku však čeká ještě hodně těžká práce. Osmou, poslední postupovou příčku, sice zatím drží, ovšem jen s minimálním náskokem před svými rivalkami.

Česká tenistka má na svém kontě 3601 bodů, její nejbližší pronásledovatelka Nizozemka Kiki Bertensová je o zanedbatelných deset bodů za ní. Teoretickou šanci zkazit Plíškové náladu má i desátá Belgičanka Elise Mertensová či kometa letošní sezóny a čerstvá vítězka turnaje ve Wu-chanu Aryna Sabalenková.

Všechny výše zmiňované tenistky bojují na probíhajícím turnaji v Pekingu a právě zde se s velkou dávkou pravděpodobnosti rozhodne, kdo se do elitní osmičky nakonec dostane.

České tenistky pro Turnaj mistryň
Petra Kvitová (dvouhra)
Barbora Krejčíková (čtyřhra)
Kateřina Siniaková (čtyřhra)
Andrea Sestini Hlaváčková (čtyřhra)
Barbora Strýcová (čtyřhra)
Květa Peschkeová (čtyřhra)
Karolína Plíšková ???

Drama pokračuje v Pekingu

Karolína Plíšková vstoupila do čínského klání výborně, když v prvním kole porazila Australanku Samanthu Stosurovou (6:4, 6:4).

Nezaváhala však ani její hlavní rivalka Bertensová, která za 57 minut smetla Rumunku Cirsteaovou 6:2, 6:0. Ve druhém kole je i Sabalenková, dohrála naopak Belgičanka Mertensová, která nestačila na domácí Zhangovou (1:6, 6:3, 3:6).

Pořádně těžký test čeká českou dvojku ve druhém kole, kdy vyzve Bělorusku Sasnovičovou. S 32. tenistkou planety se utkala zatím jen jednou, v Tokiu jí před dvěma lety podlehla jasně 4:6, 2:6. Bertensovou čeká Belgičanka Kirsten Flipkensová, Sabalenková jde na Garbiňe Muguruzaovou.

Před Turnajem mistryň je v kalendáři ještě pět turnajů, tenistky se však mohou kvůli časovým kolizím zúčastnit jen dvou z nich.

Karolína Plíšková se na závěrečném podniku sezóny objevila zatím dvakrát, v minulém roce postoupila do semifinále, kde skončila na pozdější vítězce Carolině Wozniacké, při svém premiérovém startu v sezóně 2016 vypadla ve skupině.

Podaří se nakonec Karolíně Plíškové zajistit si mezi tenisovou smetánkou svou třetí účast?

POŘADÍ PRO TURNAJ MISTRYŇ

POŘADÍJMÉNOZEMĚBODY
1.Simona HalepováRumunsko6911
2.Angelique KerberováNěmecko5256
3.Naomi ÓsakaováJaponsko4351
4.Petra KvitováČesko4300
5.Caroline WozniackáDánsko4087
6.Elina SvitolinováUkrajina3841
7.Sloane StephensováUSA3824
8.Karolína PlíškováČesko3601
9.Kiki BertensováNizozemsko3591
10.Elise MertensováBelgie3080
Probojuje se Karolína Plíšková na letošní Turnaj mistryň?
Ano
60,4 %
Ne
39,6 %
Celkem hlasovalo 21254 čtenářů.

Reklama

Související témata: