Hlavní obsah

Pro Štěpánka se chystá korunovace. Jak bude vypadat jeho čtvrteční rozlučka?

Praha

Dva daviscupové triumfy zařazují Radka Štěpánka mezi naše sportovní legendy a čtvrteční exhibice Český lev se loučí, má jeho výjimečný status jen potvrdit. Pro devětatřicetiletého tenistu, který dá definitivní sbohem kariéře v pražské O2 areně mj. ve společnosti srbského šampióna Novaka Djokoviče, je přichystaná speciální skleněná koruna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radka Štěpánka čeká vekolepá rozlučka.

Článek
Fotogalerie

„Když jsem ty trofeje viděl, zatajil se mi dech. Je skvělé hrát v posledním zápase o takovou krásu," nechal se slyšet Štěpánek, když si prohlédl dílo sklářského mistra Jiřího Pačínka, jež vzniklo podle návrhu designéra Maxima Velčovského z firmy Lasvit. Skleněný klenot ozdobí také ručně tvarovaná soška lva.

„Radek Štěpánek se na kurtech vždycky bil jako lev a českého lva nosil do zápasů jako talisman na dresu, i proto jsem chtěl, aby měl tenhle svůj šťastný symbol na skleněné koruně," prohlásil Velčovský. S prázdnou ale neodjede ani Djokovič, pro něhož skláři připravili korunu s motivem tenisového míčku.

Celý scénář nezná

Společně s vítězem 14 grandslamů ve dvouhře se publiku ukážou na kurtu také Štěpánkův německý soused z Floridy Tommy Haas a indický deblista Leander Paes. V netradiční roli by se měl objevit Tomáš Berdych a v hledišti budou i další ikony, jejichž jména si pořadatelé chystají jako překvapení.

„Některé části scénáře znám do posledního detailu, ale některé mi Česká sportovní s moderátorem Liborem Boučkem tají. Tak se nechám překvapit," prohlásil Štěpánek.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová