Hlavní obsah

Šarapovová - Wozniacká 6:4, 4:6, 6:3Obhájkyně titulu končí! Dánka padla v parádním zápase se Šarapovovou. V bitvě generací vyzve Tsitsipas Federera

Praha
Aktualizováno

Souboj generací se chystá v osmifinále Australian Open mezi Stefanosem Tsitsipasem a Rogerem Federerem. Mladý Řek si poradil s Basilashvilim 3:1 na sety, švýcarská legenda pak ve třech sadách smetla domácího Fritze. S turnajem se ve 3. kole loučí obhájkyně titulu Caroline Wozniacká, která v parádním zápase podlehla Marii Šarapovové 4:6, 6:4 a 3:6. Ze hry je i Aryna Sabalenková, kterou poslala domů sedmnáctiletá vycházející superstar Američanka Amanda Anisimová (6:3, 6:2).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Maria Šarapovová vyřadila na Australian Open obhájkyni tituluVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer bez problémů postoupil do osmifinále Australian Open

Veliká radost pro domácí fanoušky! Jako první si postup do osmifinále Australian Open zajistila australská hvězda Ashleigh Bartyová, která porazila řeckou tenistku Marii Sakkariovou 7:5, 6:1.

Vítězka si pomohla k triumfu třinácti esy, své soupeřce vzala čtyřikrát podání, své ztratila jen jednou a po hodině a 22 minutách si zajistila postup.

V boji o čtvrtfinále se utká s vítězkou atraktivního duelu mezi Marií Šarapovovou a Caroline Wozniackou.

Americký zázrak vyřadil SabalenkovouFantastickými výkony se při svém debutu na grandslamu prezentuje Amanda Anisimová. Sedmnáctiletá Američanka porazila jedenáctou hráčku světa Arynu Sabalenkovou jednoznačně 6:3, 6:2.

Anisimová patří k největším talentům světového tenisu a své o tři roky starší Bělorusce nedala žádnou šanci. Po celý zápas dominovala ve všech ohledech, prezentovala se celodvorcovým agresivním tenisem a utkání po 66 minutách ukončila.

Končí i další běloruská hráčka Alexandria Sasnovičová, která jednoznačně prohrála s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou za 62 minut 6:0, 6:3.

Obhájkyně titulu skončila na Šarapovové

Jednoznačným šlágrem odpoledních zápasů byl v Melbourne duel bývalých světových jedniček Caroliny Wozniacké a Marie Šarapovové. V utkání plném dlouhých výměn od základní čáry se nakonec radovala pětinásobná ruská šampionka, která vyhrála po téměř dvou a půl hodinách boje 6:4, 4:6 a 6:3.

V prvním setu přitom měla k vítězství jasně nakročeno dánská tenistka, která vedla už 4:1. Jednatřicetiletá Šarapovová však své soupeřce dvakrát sebrala podání a set vyhrála 6:4.

Ve druhém setu se situace do velké míry opakovala. Obhájkyně titulu vedla 3:0, Šarapovová opět srovnala, sada však patřila v poměru 6:4 Wozniacké.

Obrovská bitva vrcholila v třetí sadě a klíčový moment přišel za stavu 3:3, kdy Dánka přišla o podání, to samé se opakovalo i za stavu 5:3 a postup do osmifinále tak mohla slavit Šarapovová.

Tsitsipas ani Federer nezaváhali

Do osmifinále postoupil jako první z mužů jeden z černých koní turnaje Stefanos Tsitsipas, který porazil Nikoloze Basilahviliho 6:3, 3:6, 7:6, 6:4. Utkání trvalo bez tří minut tři hodiny, rozhodujícím momentem se stal tiebreak třetího setu, který mladý Řek vyhrál 9:7.

V boji o čtvrtfinále vyzve dvacetiletý Tsitsipas ve velmi atraktivním utkání o sedmnáct let staršího Rogera Federera, který si bez jakýchkoliv problémů poradil s vycházející hvězdičkou amerického tenisu Taylorem Fritzem za 91 minut 6:2, 7:5, 6:2.

Nadal zničil domácí naději

V naprosto jednoznačnou záležitost proměnil Rafael Nadal souboj s domácí vycházející hvězdou Alexem De Minaurem. Devatenáctiletý tenista světové dvojce podlehl po setech 1:6, 2:6 a 4:6 za dvě hodiny a 24 minut.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion ani jednou v zápase neztratil svůj servis, připsal si tak třetí vítězství bez ztráty setu a v osmifinále vyzve Tomáše Berdycha, který si ve čtyřech setech poradil s Argentincem Schwartzmanem.

Vzájemná bilance mluví jasně pro Nedala (19:4), naposledy se však oba tenisté utkali v roce 2015 na turnaji v Šanghaji.

Výsledky českých tenistů najdete zde >>>

Australian Open
Ženy - dvouhra, 3. kolo:
Bartyová (Aus.) - Sakkariová (Řec.) 7:5, 6:1
Kerberová (2-Něm.) - Birrellová (Austr.) 6:1, 6:0.
Anisimová (USA) - Sabalenková (Běl.) 6:3, 6:2
Pavljučenkovová (Rus.) - Sasnovičová (Běl.) 6:0, 6:3
Collinsová (USA) - Garciaová (19-Fr.) 6:3, 6:2
Muži - dvouhra, 3. kolo:
Nadal (2-Šp.) - De Minaur (27-Austr.) 6:1, 6:2, 6:4
Čilič (6-Chorv.) - Verdasco (26-Šp.) 4:6, 3:6, 6:1, 7:6 (10:8), 6:3
Bautista (22-Šp.) - Chačanov (10-Rus.) 6:4, 7:5, 6:4
Tsitsipas (Řec.) - Basilashvili (Gru.) 6:3, 3:6, 7:6 (9:7), 6:4
Federer (Švýc.) - Fritz (USA) 6:2, 7:5, 6:2
Dimitrov (Bul.) - Fabiano (Ita.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4)
Tiafoe (USA) - Seppi (It.) 6:7 (3:7), 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata: