Hlavní obsah

Měl by víc času trávit s rodinou, doporučuje Djokovičovi Nadalův strýček

Praha

Je téměř k neporažení. Vyhrál tři grandslamy v řadě a soupeři nevědí, jak na něj. Novak Djokovič má fantastickou formu, a poznal to i famózní Rafael Nadal v nedávném finále Australian Open. Srbský tenista antukového krále porazil poměrně hladce 6:3, 6:2 a 6:3. Existuje vůbec nějaká možnost, aby vítězili i ostatní? Toni Nadal, strýc Rafaela, přišel s neobvyklým řešením.

Foto: Aly Song, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič vybojoval už patnáctou grandslamovou trofej.

Článek

Je to neuvěřitelné. Po zranění lokte a nevydařeném návratu na kurty si chtěl dát od tenisu pauzu. Jenže pak přišel zlom a Novak Djokovič zase začal vítězit. Loni po vyřazení ve čtvrtfinále na French Open odjel srbský tenista s manželkou do hor. Chtěl vynechat travnatou část sezony a vzpamatovat se z toho, že se mu nedaří, jako dříve.

Výlet však všechno změnil. Jednatřicetiletý hráč si během něj uvědomil, co všechno pro něj tenis znamená. Získal ztracenou sebedůvěru a na kurtech zase začal řádit. Vyhrál Wimbledon, US Open, stal se světovou jedničkou a nedávno ovládl i Australian Open, když si ve finále poradil s Rafaelem Nadalem.

Toto utkání sledoval i Nadalův strýc Toni, který donedávna svého synovce trénoval. „K tomu, co Novak předváděl ve finále, se dá jen těžko něco říci. Jeho úroveň tenisu se dá těžko překonat. Jeho styl je na tomto povrchu téměř dokonalý,“ chválil Toni Nadal Djokoviče na webu worldtennisusa.org.

„Nevím, jestli na jeho hru funguje vůbec nějaká taktika,“ dodal legendární kouč s tím, že možná jedno řešení by přeci jen bylo. „Měl by být víc se svou rodinou. Jako zodpovědný otec by se měl více věnovat svým dětem. Tím by dal příležitost i dalším tenistům, jako je třeba Rafael,“ uzavřel s úsměvem Toni Nadal.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová