Hlavní obsah

Další megastar na seznamu zraněných. Turnaj v Římě opouští jedna hvězda za druhou

Roger Federer, nebo Stefanos Tsitsipas? Páteční čtvrtfinále na turnaji v Římě slibovalo zajímavou bitvu mezi fenomenálním tenistou a jedním z největších talentů současnosti. Kvůli zranění Federera k němu však nedojde. Vítěz dvaceti grandslamů se z turnaje odhlásil a přidal se tak na dlouhý seznam hráčů, kteří tady museli odstoupit.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Roger Federer.

Článek

Turnaj v Římě lákal na ty největší hvězdy. Fanoušci se těšili, že uvidí fantastické bitvy mezi těmi nejlepšími. Avšak častokrát se nedočkali. Ze soutěže se totiž odhlašuje jeden favorit za druhým. Zajímavý souboj mělo nabídnout utkání druhého kola mezi sestrami Williamsovými. Ale nedošlo k němu. Serena Williamsová si obnovila poranění kolene a k zápasu nenastoupila.

Další skvělá podívaná byla očekávána v pátek ve čtvrtfinále mezi světovou jedničkou Naomi Ósakaovou a Kiki Bertensovou, která nyní hraje ve vynikající formě. Ale ani tady o vítězce nerozhodl zápas, neboť Ósakaová odstoupila kvůli zranění ruky. „Když jsem se probudila, vůbec jsem nemohla hnout s palcem. Zkoušela jsem uchopit raketu, ale hodně to bolelo,“ uvedla Ósakaová na webu The Japan Times.

A nedojde ani k utkání mezi Rogerem Federerem a Stefanosem Tsitsipasem. Legendární Federer se odhlásil kvůli zranění pravé nohy. „Jsem velice zklamaný, nejsem fyzicky v pořádku, a tak jsme se s týmem dohodli, že bude lepší, když nebudu hrát. Řím je jedním z mých nejoblíbenějších měst, a tak doufám, že se sem příští rok vrátím,“ prohlásil vítěz dvaceti grandslamů.

Ósakaová i Federer ve čtvrtek odehráli dva náročné duely. Oba totiž nastoupili k zápasům druhého kola, které byly kvůli dešti přesunuty ze středy a po postupu je o několik hodin později čekaly další bitvy v osmifinále. Podobně tomu bylo i u Petry Kvitové, která taktéž zvládla první zápas, avšak ten druhý musela kvůli zranění lýtka skrečovat. A skrečí letos turnaj v Římě zažil už dost a dost. Vzdát musela tady třeba Garbiňe Muguruzaová, Jelena Ostapenková, Julia Görgesová, nebo Alizé Cornetová. Tak snad už další hráči na dlouhém seznamu zraněných nepřibudou.

Reklama

Související témata: