Hlavní obsah

Švýcarsko - Česko 1:1 po 1. dnuFed Cup ve Švýcarsku nerozhodně. Strýcová soupeřku přejela, Plíšková roli favoritky nezvládla

Aktualizováno

České tenistky hrají po prvním dnu semifinále Fed Cupu ve Švýcarsku 1:1. V Lucernu utkání v sobotu skvěle odstartovala Barbora Strýcová, která smetla Timeu Bacsinszkou 6:0 a 6:2. Ve druhém singlu ale roli favoritky nesplnila Karolína Plíšková, která sice proti 129. hráčce světového žebříčku Viktoriji Golubicové získala první sadu v poměru 6:3, pak ale na kurtu doslova zkolabovala a Švýcarka otočila vývoj utkání po setech 6:4 a 6:4.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Karolína Plíšková nebyla v duelu se Švýcarkou Golubicovou ve své kůži.

Článek
Fotogalerie

Strýcová získala první bod pro český výběr velmi hladce. Soupeřce navíc v prvním setu uštědřila kanára. Proti Bacsinszké tak vyhrála i čtvrtý vzájemný duel. "Nebylo to tak jednoduché, jak se zdálo," líčila třicetiletá tenistka přímo na kurtu. Ve fedcupové dvouhře se raduje z vítězství po devíti letech a přiznala, že souboj se švýcarskou soupeřkou byl pro ni opravdu výjimečný. "Byl to asi můj nejlepší singlový zápas ve Fed Cupu," dodala Strýcová.

Druhý sobotní duel byl proti tomu prvnímu z českého pohledu jako den a noc. Hrdinka loňského finále proti Ruskám i únorového 1. kola v Rumunsku Plíšková byla proti Golubicové jasnou favoritkou a v úvodním setu papírové předpoklady beze zbytku naplnila, když soupeřce vzala dvakrát servis a za 37 minut slavila zisk sady.

Ve druhé sadě vedla 4:2

Ve druhém setu za stavu 3:2 ještě Plíšková vzala Golubicové potřetí v zápase podání. Vzápětí ale sama o servis přišla, za stavu 4:4 znovu a Švýcarka poté už doservírovala k vítězství.

Ve třetím setu musela Plíšková dotahovat po brejku soupeřky ve třetí hře. Servis si dokázala vzít zpět, pak ale znovu ztratila podání a za stavu 2:4 ještě jednou. Vývoj ještě česká hráčka zdramatizovala, Golubicová ale set získala v poměru 6:4 a srovnala stav semifinále na 1:1.

Dostane se na Hingisovou?

V nedělních dvouhrách proti sobě nejdříve od 12:00 nastoupí Plíšková s Bacsinszkou a po nich Strýcová s Golubicovou. V případě nerozhodného stavu by postupující tým určila čtyřhra, na kterou mají Švýcarky připravenou světovou deblovou jedničku Martinu Hingisovou.

V českém týmu chybějí Petra Kvitová a Lucie Šafářová, domácí tenistky jsou oslabené o zraněnou světovou desítku Belindu Bencicovou. Vítězky se v listopadovém finále střetnou s Francií nebo s Nizozemskem.

Semifinále Fed Cupu
Švýcarsko - Česko 1:1 po prvním dnu
Bacsinszká - Strýcová 0:6, 2:6
Golubicová - Kar. Plíšková 3:6, 6:4, 6:4
Francie - Nizozemsko 1:1 po úvodním dnu
Garciaová - Bertensová 4:6, 2:6
Mladenovicová - Hogenkampová 6:2, 6:4
Baráž o Světovou skupinu tenisového Fed Cupu - po úvodním dnu
Brisbane: Austrálie - USA 0:2
Gavrilovová - Keysová 4:6, 2:6
Stosurová - McHaleová 6:3, 1:6, 5:7
Lleida: Španělsko - Itálie 2:0
Muguruzaová - Schiavoneová 7:6 (7:4), 6:0
Suárezová - Vinciová 6:1, 6:1
Moskva: Rusko - Bělorusko 1:1
Kasatkinová - Sasnovičová 6:3, 3:6, 6:1
Gasparjanová - Azarenková 2:6, 3:6
Kluž: Rumunsko - Německo 1:1
Beguová - Kerberová 2:6, 3:6
Halepová - Petkovicová 6:4, 6:7 (5:7), 6:4

Reklama