Hlavní obsah

Velká úleva. Plíšková se v sobotu vybrečela a tlak zápasu jedniček ustála

Marek Burkert (Lucern)Sport.czPrávo

Měla necelých 20 hodin na to, aby se probrala z nečekaného kolapsu v semifinále Fed Cupu. Ale že by Karolína Plíšková nenastoupila do nedělního souboje jedniček, o tom ani na chvíli neuvažovala. Na tenis, který v Lucernu předváděla Švýcarka Timea Bacsinszká, měla čtyřiadvacetiletá Češka odpověď.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Karolína Plíšková ve vítězném klání s Timeou Bacsinszkou.

Článek

Jak jste strávila chvíle mezi zápasy?

Já jsem se hlavně včera vybrečela, vzalo mi to hodně psychických i fyzických sil, byla jsem z toho hodně špatná, ale na druhou stranu jsem se z toho oklepala. Ráno jsem se vzbudila a už to bylo lepší, i když nemůžu říct, že jsem nebyla nervózní, nevěděla jsem, s čím na ten kurt jít. Bacsinszká ale taky nehrála moc dobře. Ten začátek jsme se tahaly, jsem ráda, že to bylo na dva sety. Takhle to mělo dopadnout včera taky. Je to ale úleva.

Jste na sebe pyšná, jak jste dokázala zareagovat?

Trenér Jirka (Vaněk) mi včera říkal, že to zvládnu, že mi věří. Celý tým mi pomohl. I když se nevydaří zápas a nezískáte bod, se kterým se počítá, tak ten tým stojí za vámi. Zvládla jsem to i proti papírově silnější soupeřce, pro mě je to cenný skalp a hrála jsem i docela dobrý tenis.

Vy sama jste si před zápasem věřila?

Když budu hrát dobře, tak můžu porazit kohokoli. Navíc ona na mě nemá moc zbraň, čím by mě porazila. Můžu se porazit sama jen, jako jsem se porazila včera. To nejsou holky, jako je Péťa Kvitová, která, když jí to jde, tak mi dá esa a pozabíjí to. Že se nevydařil včerejšek je jedna věc, ale ani na minutu by mě nenapadlo, že bych řekla, že nejdu na kurt.

Takže nakonec je to cenná zkušenost?

Určitě. Prohrála jsem se Šarapovovou ve finále, což se čekalo, a tohle se nečekalo. Nezažila jsem, že bych prohrála v týmu vyhraný zápas. Překvapilo mě, jak za mnou všichni přišli a podporovali mě. Já jsem odevzdala maximum a všichni si toho vážili a byli pozitivní. Akorát pro mě to bylo dost těžký. Kdyby všechno klapalo a vyhrála jsem včera dvakrát 6:2 a dneska 6:4, 6:2, tak by všechno bylo růžový, ale takhle to bohužel vždycky není. A Jirka mi říká, že když si projdu takovými momenty, tak budu ještě silnější. Někdy, třeba za rok.

Reklama