Hlavní obsah

Hradecká se Hingisové trochu bála, ale s Plíškovou kralovaly. Drtily jsme je od začátku, jásaly Češky

Marek Burkert (Lucern)Sport.czPrávo

Pro kapitána Petra Pálu to bylo na závěr hektického víkendu ve švýcarském Lucernu složité rozhodování. Na rozhodující debl semifinále Fed Cupu mohl poslat na kurt sehranou dvojici Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, která rozhodla loňské pražské finále proti Rusku. Jenže Strýcová byla unavená a kapitán měl v záloze odpočatou deblistku par excellence.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Karolína Plíšková (vlevo) a Lucie Hradecká oslavují zisk fiftýnu v utkání proti švýcarskému páru Hingisová, Golubicová.

Článek
Fotogalerie

Spolu s Plíškovou nastoupila dvojnásobná grandslamová vítězka Lucie Hradecká, která se k těžkému úkolu postavila stejně jako při moskevském finále 2011. Dělovými údery kazila česká ranařka náladu zkušené Martině Hingisové, vedle níž už Viktorija Golubicová nevypadala zdaleka tak odhodlaně.

Jaký tedy byl závěr tohoto napjatého víkendu?

KP: Nervů bylo fakt hodně. Ale konec dobrý, všechno dobré. Zvládly jsme poslední zápas za stavu 2:2. Já i Bára jsme předtím prohrály o pár balonů. Holky fandily, Lucka seděla v hale asi sto hodin, chudák. Pak ale nastoupila a podala super výkon.

LH: Jsem šťastná, že se nám debl povedl. Skoro jsme jim nedaly šanci. Hrály jsme agresivně. Já se trochu bála Martiny (Hingisové), protože jsem na ni zatím neudělala ani set. Stejně jako Kája. Ale vím, že jí musíte vzít čas. Nesmíte se nechat od ní vyťukat.

Sehrály jste se rychle?

KP: V pohodě, jak jste mohli vidět. V týdnu jsme si daly tréninkového debla, abychom byly připravené na tuhle variantu. V lize jsme jednou spolu hrály ještě za Štvanici. Lucka mi sedí výborně. Nebyly jsme ani jedna nervózní. Od začátku jsme je drtily.

To musí být docela problém odolávat takové palbě, jakou dovedete rozpoutat vy dvě...

LH: To byste se museli zeptat protihráček. Ale takových párů asi na světě moc není. Moje největší zbraň je hrát rychle. Pro soupeřky musí být nepříjemné, když musejí udělat krok dozadu. A než se zorientují, set je pryč.

Upevní výhra vaše sousedské vztahy?

KP: Jsme obě z Letňan, ale Lucka bydlí dost daleko ode mne.

LH: Kája je v nových a já jsem ve starých Letňanech. Ale je fakt, že se chystá přistěhovat ke mně blíž.

KP: Budu kupovat byt kousek od Lucky, ale ještě to potrvá.

Co jste říkali rozhodnutí Barbory Strýcové, která se raději z deblu omluvila? Nechtěla riskovat, aby nemusela utkání vzdát kvůli únavě...

LH: Barča toho měla po singlu dost. Proběhla tam i nějaká křeč.

KP: Bylo to hezké gesto. Měla nejmíň síly. Bylo to asi rozumné vzhledem k jejímu vyčerpání. A taky jsme šly na kurt jen s pozitivní energií.

Blesklo vám Lucie hlavou i moskevské finále 2011, které jste rozhodla v deblu společně s Květou Peschkeovou?

LH: Blesklo. S Německem to byl můj první Fed Cup, to byla euforie, ale ty větší emoce jsem měla v Moskvě. Věděla jsem, že jsem to zvládla za stavu 2:2. Já se na tyhle zápasy těším, proto hrajeme tenis a já mám strašně ráda, když je plná hala.

Reklama

Související témata: