Hlavní obsah

Murray a Mauresmová ukončili po dvou letech spolupráci

Londýn

Třetí hráč světového žebříčku Andy Murray se po dvou letech rozhodl ukončit spolupráci s trenérkou Amélií Mauresmovou. Britský tenista dnes oznámil, že se oba rozcházejí po vzájemné dohodě. Jméno nového kouče nezveřejnil, hodlá si vzít čas na rozmyšlenou.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Britský tenista Andy Murray.

Článek

Kapitánka francouzského fedcupového týmu, který se v listopadu utká ve finále s českými obhájkyněmi titulu, připustila, že začala mít problémy s časovou náročností práce. "Začala to být velká výzva, najít dostatek času spolu s nutným cestováním," uvedla šestatřicetiletá Mauresmová, jež loni v srpnu přivedla na svět syna.

Bývalá světová jednička převzala Murrayho přípravu v roce 2014 poté, co s ním ukončil spolupráci Ivan Lendl, pod jehož vedením vyhrál v roce 2012 US Open a o rok později triumfoval ve Wimbledonu. Během spolupráce s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou získal skotský rodák sedm titulů včetně premiérových dvou na antuce, na grandslamech ale neuspěl.

"Teď si dopřeju trochu času na zvážení dalších kroků, kam se vydat dál. Rád bych jí ale za všechno poděkoval. Byla neocenitelným členem týmu," uvedl osmadvacetiletý Murray, jenž se letos v únoru rovněž stal otcem.

Reklama