Hlavní obsah

Hlaváčková, Hradecká - Klepačová, Srebotniková 6:4, 6:1Duo H+H si zahraje čtvrfinále, české mladice způsobily senzaci. Štěpánka od ní dělil jediný míček

Paříž
Aktualizováno

České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si na antukovém French Open zahrají čtvrtfinále. V nedělním osmifinále přehrály slovinský pár Andreja Klepačová, Katarina Srebotniková 6:4 a 6:1. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyřadily na French Open světové jedničky Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou. V osmifinále vyhrály 6:3, 6:2. Obě úspěšné dvojice teď změří síly ve vzájemném čtvrtfinálovém duelu.

Foto: Petr Horník, Právo

Česká tenistka Andrea Hlaváčková na archivním snímku.

Článek

Hingisová s Mirzaovou, vítězky Australian Open a i loňského Wimbledonu a US Open, usilovaly o čtvrtý grandslamový primát v řadě, ale proti mladé české dvojici neuhrály ani set. Turnaj i dvacetizápasová vítězná šňůra na turnajích velké čtyřky pro ně skončily debaklem 3:6, 2:6.

"Snažily jsme se je překvapit. Určitě jsme je zaskočily naší agresivní hrou. Ta se vyplatila," řekla českým novinářům v Paříži Siniaková. "Myslím, že jsme hlavně my hrály dobře. A že jsme je nenechaly hrát jejich hru. Zkoušely jsme být agresivní a fungovalo to. Pro mě to je můj největší výsledek. Vyhrát takový zápas na grandslamu..." pochvalovala si Krejčíková.

Se Siniakovou ovládly čtyřhru na French Open v roce 2013 mezi juniorkami, tehdy pak společně ovládly i Wimbledon a US Open. V kategorii dospělých spolu hrají dvacetileté tenistky na grandslamu poprvé.

Po vyřazení v prvním kole dvouhry skončilo Roland Garros pro Karolínu Plíškovou i ve čtyřhře, kterou hrála po boku Němky Julie Görgesové.

Stejně dopadl také Radek Štěpánek, jenž byl ve třetím kole čtyřhry jeden míček od překvapení. Spolu s novým srbským spoluhráčem Nenadem Zimonjičem měli v tie-breaku druhé sady za stavu 6:5 mečbol proti americkým dvojčatům Bobu a Mikeu Bryanovým. Šestnáctinásobní grandslamoví šampioni však zkrácenou hru získali 8:6 a dokráčeli k vítězství 4:6, 7:6, 6:3.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 32 017 500 eur):
Ženy:
Čtyřhra - 3. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Klepačová, Srebotniková (11-Slovin.) 6:4, 6:1,
Krejčíková, Siniaková (ČR) - Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) 6:3, 6:2.
Makarová, Vesninová (7-Rus.) - Görgesová, Karolína Plíšková (10-Něm./ČR) 6:1, 4:6, 6:3.
Muži
Čtyřhra - 3. kolo:
M. Bryan, B. Bryan (5-USA) - Štěpánek, Zimonjič (12-Srb.) 4:6, 7:6 (8:6), 6:3
Smíšená čtyřhra
2. kolo:
Hlaváčková, Roger-Vasselin (6-ČR/Fr.) - Voskobojevová, Martin (Kaz./Fr.) 6:2, 7:6 (7:5)
Juniorky
Dvouhra - 1. kolo:
Vondroušová (13-ČR) - Zarycká (Ukr.) 6:2, 6:1
Kilnarová (ČR) - Udvardyová (15-Maď.) 6:4, 6:4

Reklama