Hlavní obsah

Čilič - Berdych 6:3, 4:6, 6:4 Karolína Plíšková je ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati. Berdych a Strýcová dohráli

Aktualizováno

Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji v Cincinnati ve 3. kole, kde nestačil na Chorvata Marina Čiliče. Šestý nasazený hráč podlehl bývalému svěřenci svého nového trenéra Gorana Ivaniševiče po téměř dvouhodinové bitvě 3:6, 6:4, 4:6. V ženském pavouku se dařilo Karolíně Plíškové, jež pronikla do čtvrtfinále. Ve třetím kole porazila patnáctá nasazená 7:5, 6:3 Japonku Misaki Doiovou, jež se do hlavní soutěže dostala po náhlém odhlášení světové jedničky Sereny Williamsové. Naopak vypadla Barbora Strýcová, která prohrála 6:7, 4:6 se stříbrnou olympijskou medailistkou Angelique Kerberovou z Německa.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych na turnaji v Cincinnati.

Článek
Fotogalerie

Třicetiletý Berdych prohrál s Čiličem v úvodních dvou setech vždy své první podání a zatímco v úvodní sadě už manko nestáhl, ve druhé zápas ještě dvěma úspěšnými brejky zachránil a vynutil si třetí set. V něm rozhodla devátá hra, v níž Chorvat proměnil čtvrtý brejkbol a utkání potom s přehledem dopodával.

Světová sedmnáctka Plíšková hraje v Ohiu po delší pauze, neboť se na rozdíl od většiny fedcupových kolegyň nezúčastnila kvůli obavám z viru zika olympijských her. V duelu s Doiovou, jež jí letos nečekaně vyřadila v druhém kole Wimbledonu, neprohrála ani jednou podání a postoupila za 85 minut. O semifinále se utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

O čtvrtfinále ve čtvrtek neúspěšně bojovala Strýcová, jež popáté z šesti zápasů podlehla Kerberové. Třicetiletá česká tenistka sice o dva roky mladší Němku v posledním vzájemném duelu na antuce v Madridu porazila, dnešní střetnutí mělo ale stejnou vítězku jako předchozí čtyři zápasy.

Kerberová postoupila mezi nejlepších osm za dvě hodiny a udržela si šanci na to, že ukončí po 183 týdnech tenisovou vládu Američanky Williamsové. Rodačka z Brém musí k posunu na první místo žebříčku turnaj vyhrát.

Strýcová postupuje ve čtyřhře

Strýcová si spravila chuť ve čtyřhře. Bronzová olympijská medailistka v deblu zvládla úspěšně debut s novou deblovou partnerkou Saniou Mirzaovou. V úvodním kole  společně porazily chorvatsko-australskou dvojici Darija Juraková, Anastasia Rodionovová za necelou hodinu 6:2, 6:3.

Devětadvacetiletá Mirzaová od loňského března tvořila pár s Martinou Hingisovou a společně se vypracovaly do pozice světových jedniček. Vyhrály dvanáct turnajů včetně loňského Wimbledonu, US Open, Turnaje mistryň a letošního Australian Open. Pak se jim ale přestalo dařit a během olympiády oznámily rozchod.

Indka si pro nejbližší turnaje včetně US Open vybrala za partnerku Strýcovou. Hingisová hraje s Američankou Coco Vandewegheovou, v Cincinnati mají coby čtvrté nasazené v 1. kole volný los.

Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5 004 505 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Čilič (12-Chorv.) - Berdych (6-ČR) 6:3, 4:6, 6:4
Murray (1-Brit.) - Anderson (JAR) 6:3, 6:2
Raonic (4-Kan.) - Sugita (Jap.) 6:1, 3:6, 6:1
Thiem (8-Rak.) - Monfils (9-Fr.) bez boje.
Ženy (dotace 2 804 000 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Muguruzaová (4-Šp.) - Pavljučenkovová (16-Rus.) 7:5, 6:1
A. Radwaňská (5-Pol.) - Kontaová (10-Brit.) 6:7 (1:7), 6:4, 6:0
Babosová (Maď.) - Cibulková (SR) 4:6, 6:3, 6:1.
Čtyřhra - 1. kolo:
Mirzaová, Strýcová (7-Indie/ČR) - Juraková, Rodionovová (Chorv./Austr.) 6:2, 6:3.
Porazí Karolína Plíšková ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati Rusku Světlanu Kuzněcovovou?
Ano
52,5 %
Ne
47,5 %
Celkem hlasovalo 1363 čtenářů.

Reklama

Související témata: