Hlavní obsah

Nehrála jsem podle představ. V neděli ale na kurtu nechám všechno, slíbila Kvitová

Štrasburk

Cesta k fedcupovému hattricku se českým tenistkám ve Štrasburku komplikuje. Po vítězné bitvě Karolíny Plíškové totiž Petra Kvitová propásla možnost dostat hostující tým do trháku a na výborně hrající Caroline Garciaovou nenašla protizbraň. Letos česká dvojka v týmové soutěži ještě nevyhrála.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

Petra Kvitová odpaluje v utkání s Caroline Garciaovou míč z těžké pozice.

Článek
Fotogalerie

Hrála soupeřka opravdu tak skvěle, nebo jste spíš cítila, že váš tenis není zcela účinný?

Nehrála jsem, tak jak jsem si představovala. Kdybych hrála o trošku líp, výsledek je jiný. Na druhou stranu ona měla odpověď na všechno, co jsem zkusila. Moc toho nezkazila, nepomohla mi. Všechno se rozhodovalo v prvním setu v tiebreaku, bohužel jsem to nedotáhla, i když jsem měla první minibrejk. Ona si ale pro výhru šla, za to jí dávám kredit. Vím, jaké to je, když hraje člověk v zóně. A dneska tak bohužel hrála ona, ne já.

Na kurtu jste se nechala ošetřovat, co vás trápilo?

Měla jsem jen preventivní tejp na nártu, to je všechno. Jen jsem si nohu nechala přetejpovat, jelikož mi trošku vadil v botě. Jasně, že už je tělo na konci sezony trošku zdevastované po tom všem, co jsem zažila. Ale snad to bude dobrý.

Jak se vám čekalo na zápas, když duel Plíškové s Mladenovicovou se tak natáhl?

Mezi zápasy je dvacet minut pauza, což na rozcvičení bohatě stačí. Takže jsem jen čekala, až Kája skončí. Byla jsem v nervech celou dobu, jak ze zápasu Káji tak i z mého. Jsem ráda, že to urvala, měla to strašně náročné.

Jak rychle vyženete zklamání z hlavy před nedělí?

Porážka bolí, navíc ve finále. Všichni vědí, jak mám Fed Cup ráda, hraju nejen za sebe, ale i za zemi a za tým, který se o nás tak hezky stará. Není to nic příjemného, ale vím, že jsem tam nechala všechno. Zítra to zkusím napravit. Už jsem zažila, že jsem první den prohrála a druhý den se to otočilo. Doufám, že to zítra bude lepší.

Co jste říkala na výkon Francouzek, zatím se nezdá, že by na ně tlak nějak působil?

Před víkendem jsem čekala, že atmosféra Francouzky nabudí, ale ne, že jim ten lauf vydrží celý zápas. Bohužel Garciaová to vydržela.

Zbyla vám nějaká síla i na neděli?

Něco tam je, to je jasný. Zítra nechám na kurtu všechno. Myslím si, že postaví zase Mladenovicovou. I když měla křeče a tak dál, tak hrála moc dobře na to, aby ji nepostavili.

Sedí vám její hra?

Je podobná jak Garciaová, ale má určitě horší bekhend. Bude to asi hodně podobné.

Otřásla se nějak vaše víra v celkové vítězství?

Ne. Zítra jsou tři zápasy, z nich potřebujeme dva body. Prostě je musíme někde urvat. Ony jsou na tom stejně.

Reklama

Související témata: