Hlavní obsah

Kvitová je po operaci plná optimismu: Tři měsíce, půl roku, rok. Jednoho dne se chci vrátit, říká

Praha
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová se v pátek, poprvé po úterním přepadení v bytě v Prostějově, objevila na veřejnosti. S operovanou rukou v obrovském obvazu, ale s úsměvem na tváři. Dvě hodiny po propuštění z nemocnice ve Vysokém nad Jizerou přečetla na brífinku v Praze krátké prohlášení ke svému zdravotnímu stavu a nikoho nenechala na pochybách, že se vrátí na kurty. "Je mi jedno, jak dlouho to potrvá. Tři měsíce, půl roku, rok. Jednoho dne se chci vrátit a udělám pro to všechno," ujistila.

Petra Kvitová na TK po propuštění z nemocniceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Současně poděkovala za péči, které se jí ve zdravotnických zařízeních dostalo a rovněž za vyjádření podpory, které jí adresovali prostřednictvím sociální sítě fanoušci i sportovci z celého světa. "Moc si toho cením," přiznala a radostně konstatovala, že nejkrásnějším vánočním dárkem je pro ni propuštění z nemocnice. "Léčba se vyvíjí podle předpokladů a cítím se dobře," dodala

Dvojnásobná wimbledonská vítězka se stala terčem kriminálního činu ve svém bytě, byla pořezána na levé ruce a okradena. Po pachateli policie usilovně pátrá. "Už se k tomu (incidentu) nechci vracet. Myslím, že policie tomu dává hodně a brzy vše vyřeší," vyjádřila přesvědčení.

Kvitová se v úterý podrobila operaci v nemocnici ve Vysokém nad Jizerou, kde jí lékaři sešívali levou ruku bezmála čtyři hodiny. Rekonvalescence potrvá několik měsíců. Na turnaje se bývalá světová dvojka bude moci vrátit podle odhadů nejdříve ve druhé polovině příštího roku.

Věříte, že se Petra Kvitová vrátí v roce 2017 k tenisu?
Ano
91,3 %
Ne
8,7 %
Celkem hlasovalo 21573 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová